Elsö autónak 1-es vagy 2-es Focus?
Kíváncsi lennék a véleményetekre, milyennek találjátok a 2004-es 1-es Focust (szedàn) Ghia felszereltséggel, gazdagon extrázva, 2.0-es benzinmotorral és automataváltóval?
Autópályázásra venném leginkább. Fogyasztàs és szervizigénye milyen a motornak? Gondolok itt az olajcsere periodusokra, a vezérlésre és egyéb nyügjeire. Ha ilyet vennék, tisztában szeretnék lenni a minden nemü betegségeivel.
Az eladó az elmúlt 13 év összes számláját adná, rozsdamentes a részletes fotok alapján.
Kb milyen àrban mozoghat egy ilyen gépezet manapság? 1800€ van megadva, ha megnézem és beleszeretek, el is hoznám.
ELSÖ AUTOM LENNE, csak nem akarok most mély érzelmekbe esni, aztán pedig kiderülne, hogy a megvigyázott 1-es fokák csilliàrdokat érnek én meg egy madár vagyok. :D
A második áldozat egy 2-es Focus, még nincsen konkrét darab, amit kinéztem volna. Milyen motorral érdemes? Van valakinek tapasztalata vele? Ha igen, akkor milyenek a szervizköltségek?
A keret csak az autóra nagyjábol 1,5 millio Ft, vagy 5000€. Az 1-es foka nagyon tetszik, ahogy kinéz és amilyen jól fel van szerelve, de ha egy 2-es, fiatalabb focus szintén különlegesen felszerelve van, akkor inkább azt venném.
Jól felszereltség = tempomat, digit klima, elektromos ablakok elöl-hátul, ülésfütés, esöérzékelös ablaktörlö, parkoloradar hátul, aux bemenet.
A válaszokat elöre is köszönöm!
"Évi 10-13 ezer km az igényem. Írták pàr helyen, hogy 15k autopálya alatt nem kell diesel."
Nem tudom ki mondta ezt de nagy sügér lehet...
Már 10e km-nél is bőven megéri a dízel, pláne ha sokat pályázol.
Ott simán megvan 2 liter fogyasztáskülönbség minimum.
13e évi km-nél ez 260L spórolás ami összegben kb: 150e ft... (jelenlegi árakkal, ami ki tudja, hogy változik még.)
Ha mondjuk használod 5 évig az autót akkor megspóroltál 750e ft-ot alsóhangon.
Persze benne van a pakliban, hogy előjön valami dízeles gond, de úgy hallottam a focus dízelei elég jók.
Amúgy még annyi, hogy városba még egy sima szívódízel is jobb mint egy szívó benzines, persze ha nem 1-2km-re használja az ember.
2 éve amikor szétkaptam a dízel mercim mint állat (váltó, kardán, difi, hátsó híd fejújítás) akkor 2 hónapig fatel 1.6-os nissan-jával mászkáltam.
Pályán még csak-csak elfogadtam a 7 literes fogyasztást de amikor pesten nyelte befele a 9 litereket akkor azért anyáztam kicsit :D
Dízel még ott is elpöfög 6 - 6,5 literrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!