Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elsö autónak 1-es vagy 2-es...

Elsö autónak 1-es vagy 2-es Focus?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék a véleményetekre, milyennek találjátok a 2004-es 1-es Focust (szedàn) Ghia felszereltséggel, gazdagon extrázva, 2.0-es benzinmotorral és automataváltóval?

Autópályázásra venném leginkább. Fogyasztàs és szervizigénye milyen a motornak? Gondolok itt az olajcsere periodusokra, a vezérlésre és egyéb nyügjeire. Ha ilyet vennék, tisztában szeretnék lenni a minden nemü betegségeivel.

Az eladó az elmúlt 13 év összes számláját adná, rozsdamentes a részletes fotok alapján.

Kb milyen àrban mozoghat egy ilyen gépezet manapság? 1800€ van megadva, ha megnézem és beleszeretek, el is hoznám.

ELSÖ AUTOM LENNE, csak nem akarok most mély érzelmekbe esni, aztán pedig kiderülne, hogy a megvigyázott 1-es fokák csilliàrdokat érnek én meg egy madár vagyok. :D

A második áldozat egy 2-es Focus, még nincsen konkrét darab, amit kinéztem volna. Milyen motorral érdemes? Van valakinek tapasztalata vele? Ha igen, akkor milyenek a szervizköltségek?

A keret csak az autóra nagyjábol 1,5 millio Ft, vagy 5000€. Az 1-es foka nagyon tetszik, ahogy kinéz és amilyen jól fel van szerelve, de ha egy 2-es, fiatalabb focus szintén különlegesen felszerelve van, akkor inkább azt venném.

Jól felszereltség = tempomat, digit klima, elektromos ablakok elöl-hátul, ülésfütés, esöérzékelös ablaktörlö, parkoloradar hátul, aux bemenet.

A válaszokat elöre is köszönöm!

2023. jún. 24. 01:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
És mégis mennyit pályáznál? Ha sokat akkor miért nem dízel?
2023. jún. 24. 08:51
 2/12 A kérdező kommentje:
Évi 10-13 ezer km az igényem. Írták pàr helyen, hogy 15k autopálya alatt nem kell diesel. 🤷🏻‍♂️
2023. jún. 24. 09:13
 3/12 A kérdező kommentje:
De nem zàrkózom el a diesel elöl sem.
2023. jún. 24. 09:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kettes Focus-bol az 1.6-os szívó benzines az egyik legjobb benzin motor, a 101 lovas, ebből van egy 116 lóerős is, ez változó szelep vezérléses úgy tudom, valószínűleg az sem egy hulladék konstrukció. Dízelbol meg pl az 1.6-os tdci-t szokták ajánlani, 90 illetve 110 lóerővel. Inkább tehát a kettes Focus-t a fent említett motor változatok valamelyikevel. Ja, van a szintén megbízható benzines alapmotor is a kettes Focusok-ban, az 1.4-es 80 lóerős, ez viszont kicsit gyengécske az üresen több, mint 1300 kilós kasztniba (gyorsulás 0-100 km/h-ra 14 s, végsebessége 164 km/h). Ismerem ezt a motort, apám Fusion autójában pontosan ez az 1.4-es van, abba a kis kasztniba elég is. Kettes Focus-t benzinesben viszont minimum az 1.6-os szívóval érdekes venni. Ld fentebb. Üdv, egy Ford fanatikus.
2023. jún. 24. 10:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Rozsda es biztonság miatt én a 2-es szériát ajánlanám. 1.6 101 LE szívó benzin (az erősebbek drágább hibalehetőségeket rejtenek), vagy 1.6 90 LE dízel motorral (egyszerű, rövidebb utakat is úgy-ahogy elviseli, ami megintcsak az erősebbekre nem igaz, jó konstrukció, ennyi km-re vehető ha nem sok az adó, csak a turbo olajcsövéből dobasd ki a kis szűrőt).
2023. jún. 24. 14:38
 6/12 anonim ***** válasza:

"Évi 10-13 ezer km az igényem. Írták pàr helyen, hogy 15k autopálya alatt nem kell diesel."

Nem tudom ki mondta ezt de nagy sügér lehet...

Már 10e km-nél is bőven megéri a dízel, pláne ha sokat pályázol.

Ott simán megvan 2 liter fogyasztáskülönbség minimum.

13e évi km-nél ez 260L spórolás ami összegben kb: 150e ft... (jelenlegi árakkal, ami ki tudja, hogy változik még.)

Ha mondjuk használod 5 évig az autót akkor megspóroltál 750e ft-ot alsóhangon.

Persze benne van a pakliban, hogy előjön valami dízeles gond, de úgy hallottam a focus dízelei elég jók.

2023. jún. 24. 15:47
 7/12 anonim ***** válasza:

Amúgy még annyi, hogy városba még egy sima szívódízel is jobb mint egy szívó benzines, persze ha nem 1-2km-re használja az ember.

2 éve amikor szétkaptam a dízel mercim mint állat (váltó, kardán, difi, hátsó híd fejújítás) akkor 2 hónapig fatel 1.6-os nissan-jával mászkáltam.

Pályán még csak-csak elfogadtam a 7 literes fogyasztást de amikor pesten nyelte befele a 9 litereket akkor azért anyáztam kicsit :D

Dízel még ott is elpöfög 6 - 6,5 literrel.

2023. jún. 24. 15:51
 8/12 anonim ***** válasza:
4es válaszolóval értek egyet. ha benzines akkor az 1.6-os, 101 lóerős. ha dízel akkor 1.6 tdci, 115 lóerős. mindkettő elnyűhetetlen, a dízeles meg mindig meg van, tényleg szuper autó.
2023. jún. 24. 18:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Huh, most láttam wgy szebb Fusiont is. Azok milyenek? Focusra épülnek emlékeim szerint, csak magasabb alvázzal(?). Ha létezik jól felszerelt darab belölük és jó àron is van, lehet az is szóba jönne. :)
2023. jún. 24. 18:45
 10/12 anonim ***** válasza:
A Fusion az az eggyel kisebb kategóriájú Fiesta alapjaira épül, amit 2001 végén mutattak be. Volt belőle 1.3, 1.4, 1.6 benzin és 1.4-es tdci, 75, 80, 101 és 68 lóerővel.
2023. jún. 24. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!