Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért terjed az érintőképernyő...

Miért terjed az érintőképernyő-mánia az autóknál?

Figyelt kérdés
Van, ahol menet közben csak úgy lehet pl. hőfokot állítani, ha ránéz az ember, és 2-3 menüben kotorászik. Ezalatt vakon vezet, és simán elüthet valakit. A gomboknál csak odanyúlsz, kitapintod és feljebb csavarod.
2023. jún. 21. 11:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%
Ugyanazért, amiért a többi kérdésednél is. Nem kaptál elég választ eddig?
2023. jún. 21. 11:26
 2/21 anonim ***** válasza:
88%
Igen, vannak funkciók amiknek könnyen elérhetőnek kellene lennie, ilyen például a klíma is, vagy a világítás kapcsolása is. Persze az is benne van, hogy az új autókban már általában van sávtartó asszisztens, meg figyeli az előtted haladót, időben fékez ha akadály van, szóval szerintem ilyentől nem kell félni.
2023. jún. 21. 11:45
 3/21 A kérdező kommentje:
Ez az első kérdésem a témában, de köszi a választ kis barátom. :D
2023. jún. 21. 11:45
 4/21 anonim ***** válasza:
86%

Egyszerűen egy mai autóban már annyi szart lehet állítani, hogy képtelenség mindenra gombot biztosítani.

Voltak hibrid próbálkozások, pl az Audi joystickja, de többnyire nem lettek népszerűek.

2023. jún. 21. 12:01
 5/21 A kérdező kommentje:
Nem kell mindenre gomb, csak a lényegeseknek. De hogy mindent a simogatósra raknak, azért az elég balesetveszélyes szerintem.
2023. jún. 21. 12:06
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

#4 de nem is kell hogy mindennek legyen gombja. Tényleg egy minimális lenne elég, az olyanokra, amit gyakran használ az ember.

Ilyen például a rádió bekapcsolója és hangerőszabályozója, a klíma, illetve mondjuk még az ülésfűtés. Ez nem sok gomb, és bőven elég lenne.

Egy pár éve volt az arany-középút úgy gondolom. Volt szép nagy központi kejlző a navigációnak, multimédiának, de alatta ott volt a klímapanel, meg még a kormányon is rendes gombok voltak:

[link]

2023. jún. 21. 12:06
 7/21 anonim ***** válasza:
63%

Nyilván minden téren minden fejlődik, mobiloknál-tableteknél ez már ez nagyon régen így működik, egy ideje (pár éve) meg nyilván átvette az autóipar is, ahogy nagyon sok más terület is.

Ennél jobb a hangvezérlés lenne, de azt én - egyelőre - nagyon futurisztikusnak érzem, bár - ugyan sose ültem még ilyen márkájú autóban, csak a szomszédomnak van - de szerintem pl. a Tesla autói már ezt is tudják, csak hát annak az egekben, a csillagokban van egyelőre az ára (meg még jó pár évig ott is marad.)

2023. jún. 21. 12:09
 8/21 anonim ***** válasza:
40%
Mert ez a lakosság elvárása. Mindenben terjed, villamosmérnök vagyok, a sokmilliós műszerek is pont annyit tudnak, mint 20 éve, csak már érintőképernyősök a többfunkciós gombok helyett, követni kell a divatot, ha eladható terméket akar egy gyártó, legyen szó tévéről, autóról, akármiről.
2023. jún. 21. 12:35
 9/21 anonim ***** válasza:
45%
A balesetveszélyes nyomkodás le lehetne tiltani. A navigációmat is tuszkolhatom menet közben, semmit nem csinál.
2023. jún. 21. 13:09
 10/21 anonim ***** válasza:
0%
Mert ez kell a népnek...
2023. jún. 21. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!