Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adás-vételt követő vevői...

Kispatrik123 kérdése:

Adás-vételt követő vevői elégedetlenség. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítségre, tanácsra, tapasztalatokra lenne szükségem.

Adott a következő szituáció:

Eladtam egy autót működőképes állapotban. 19 éves autó, közel 360 ezer km, de napi szinten használtam munkába járásra.

A vevő 2 nap után - alpári stílusban - rámront, hogy megállt az autó, és vásároljam vissza azt, vagy feljelent.

Ez az első, hogy ilyen történik velem.

Az adás-vétel a részemről a teljes jóhiszeműség jegyében történt.

Első körben nem szándékozom visszavásárolni 2 nap után az általa tönkretett autót, rengeteg oka lehet, hogy "nem indul".

Azt mondta személyesen, hogy csatornatisztítással foglalkozik, de amikor beszélgettünk az esetről, akkor már azt állította, hogy saját szervize van.

További összeférhetetlenség számomra, hogy azt mondja, az utolsó pénzét költötte az autóvásárlásra, majd hogy a szereltetésre nincs pénze mert 27 ezer forint van a zsebében, de 170 ezerért bérel autót havonta, mert megállt alatta amit tőlem vásárolt.

Folyamatosan fenyegető és személyeskedő stílust képviselve a jogi útra való terelést erőlteti.

Felajánlottam egy egyszeri összeget a szereltetésre, mert őszintén sajnálom, hogy így járt az autóval (előtte 12ezer km és 6 hónapig "alattam" nem volt semmi baja az autónak).

Az összeg kapcsán nem jutottunk dűlőre, mert a tipikus, kisujjamat nyújtom, akarja a karomat helyzet állt elő, és a potenciális legdrágább tételt szerette volna velem kifizettetni (holott a pontos hibafeltárás nem történt meg, csak annyit írt, hogy ő megnézte (mivel szervize van) és az üzemanyagrendszerrel van a probléma, ami 2000 forinttól 250 ezerig bármi lehet).

Nekem zavaros az egész történet az ő részéről. Abszolút nem a megoldást keresi, azt érzem, hogy kétségbeesetten fenyeget, de igazából egyrészről a stílus, amit képvisel (többször kértem a kultúrált írásbeli fogalmazásra, hogy érdemben tudjunk beszélgetni), másrészről ez a "kizsigerelési" szándék megrémiszt, így az ajánlatomat (az egyszeri összeg kapcsán) azóta visszavontam.

Megijedtem, hogy mi van, ha ezt követően hetente előáll valami új hibával. Meddig fog tartani?

Nem elismerésem jeléül szolgált volna a pénz, egyszerűen a jóhiszeműség itt is, de figyelmeztettek.

Az autót hosszú próbaút után vásárolta meg, a piaci ár alatt 25%-kal (a sok km és bőven kifogásolható esztétikai állapota miatt), de az autó - mégegyszer - engem teljesen mértékben kiszolgált, megbízható kocsinak könyveltem el.

Nem tudom, milyen bánásmód vezethetett oda, hogy az autó "megállt alatta".

Rágalmazási szándék nélkül, de feltételezhetem, hogy kihajtja a szemét egy 19 éves autónak autópályán? Én országúti környezetben használtam (max. 110km/h).

Használt autó vásárlásnál úgy néz ki fenn áll a veszélye, hogy az autó megáll, "amint kigurul vele a kapun". Csak az a furcsa, hogy nálam a legapróbb jelét se mutatta, hogy probléma lesz.

Az eladás oka egy újabb kocsira váltás.

Próbáltam nem kihagyni fontos részletet... Akinek van ebben tapasztalata/jártas a témában, mit tenne?

Köszönöm előre is.

2023. jún. 21. 00:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Megvette,írtatok adásvételit gondolom. Nincs joga követelőzni,pénzt meg semmire ne adj. Ha fenyeget,zsarol rendőrség. Tudja hol laksz? Én ezert nem a kapunk előtt adtam el a kocsim..
2023. jún. 21. 00:57
 2/13 anonim válasza:
92%

Gondolom cigó az illető...

Adásvételiben van egy mondat.... Aláírta ennyi. Írásban fenyeget vagy szóban?

Ne adj neki semmit!

2023. jún. 21. 01:09
 3/13 anonim ***** válasza:
87%

Tipikus c típusú vevő. Ezért nem szabad velük üzletelni.

Tiltsd le, jelentsen fel, ha akar. Neki kell bizonyítania, hogy a rejtett hiba fenntállt a vásárláskor.

Semmi esetre ne vedd vissza.

Sokan azt csinálják, hogy a katalizátort vagy más értékes alkatrészt kilopják, aztán úgy visszaviszik a naiv, jóhiszemű eladónak.

2023. jún. 21. 01:13
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Pénzt akar.

Azaz bele futottál egy csalóba.

Ha legközelebb fenyeget, nyugodtan mond meg, hogy amit művel azt a btk zsarolásnak és tévedésbe tartásnak, csalásnak hívja. Nyugodtan menjen jogi útra, aztán majd kiderül.

Valamint.

Btk. 373. § olvasd át.

Alig van a zsebébe pénz, de autót bérel. Majd ő megmondja mert szervíze van stb...

Tipikusan látja nem értesz hozzá, így minden arra megy ki, hogy adj neki pénzt.

Lefogadom, hogy ha az autó visszavásárlásába bele mentél volna, mingyárt kártérítést követelt volna, mert neki x ideig nem volt kocsija meg különben is.

Szóba se állj vele. Ha tovább zaklat, menj be a rendőrségre mondj el mindent töviről hegyire, bármi bizonyíték van azt vidd magaddal.

2023. jún. 21. 01:16
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Divatos trükk, a vevő agresszív fellépéssel megpróbál belőled pénzt kicsalni. A kocsinak szinte biztosan semmi baja nem lett. És igen, legközelebb, ha c. érdeklődik, akkor mondd, hogy már lefoglalózták az autót.
2023. jún. 21. 01:23
 6/13 anonim válasza:
85%
Minél előbb írasd le a nevedről!
2023. jún. 21. 01:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Letiltani az összes elérhetőségét. Ha fel akar jelenteni, akkor úgyis feljelent. Arról majd értesülsz postán keresztül. Bármit kavartok közben, az csak felhasználható lesz a bíróságon, ezért nem szabad vele szóba állni.
2023. jún. 21. 01:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Letiltás mindenhonnan, ha hívogat, megfenyegeted feljelentéssel zaklatásért.

Remélem jó messze lakik az illető tőled.

Sajnos ez megy ma, eladsz valamit, ráadásul jó olcsón, utána még te fizess érte szinte, hogy elviszi.

Az emberi pofátlanságnak nincsenek határai, bár a vevőd nem éppen az ember kategóriát képviseli már.....bocs.

Rengeteg autót eladtam már, de én is sokszor belefutok ilyen hulladék alakokba.

Sőt, most épp videokártyát árulok, egy félbolond srác naponta irogatna vele kapcsolatban, mert az utolsó fillérjeit adta érte....piaci ár feléért adtam el, elvittem neki a francba, hogy kevesebbet vonatozzon, és hivogat, meg írkál messengeren. Olyan vga, ami kb kinyírhatatlan. Gondolom lassú neki a legújabb játékokhoz.

Őrület, komolyan.

2023. jún. 21. 06:14
 9/13 NTBS ***** válasza:

Ne foglalkozz vele.

Ne fizess.

Ha zaklat feljelentést tenni.

2023. jún. 21. 08:17
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólálsokat.

Valóban van olyan félelmem is, hogy meglátogat és egy csavarhúzóval megcsókoltatja a többi - családi tulajdonú - járművek gumijait.

Leírta, hogy hozzányúlt az autóhoz. Innentől kezdve mi biztosítja, hogy nem ő "mókolt" valamit, amivel a saját igaza bizonyítható? Kártérítési igény közben hozzá szabad nyúlni (szerelni)?

2023. jún. 21. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!