Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes simson s51-et vásárolni?

Érdemes simson s51-et vásárolni?

Figyelt kérdés
Sziasztok 20 éves vagyok simsont akartam venni de nem volt keretem rá + le is beszéltek ezért vettem egy derbi sendát még 1 éve kb. De viszont nagyon szeretnék egy simsont most már lenne rá keret is tudom hogy nem éri meg annyi pénzért de nagyon vágyok egy simsonra. Ti mit csinálnátok a helymbe? :D
2023. jún. 15. 23:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
#10 Na, azért mondasz ilyet.
2023. jún. 16. 19:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez most hosszú lesz, de remélem valaki elolvassa és elmosolyodik, ha hasonlót élt át.. :)

20 éve azért Simsonoztunk, mert a szüleink nem engedhették meg a gazdag gyerekek játékát- a robogót...azért fájt a szívünk.. a Yamaha Aerox, Slider, Jog, Suzukik..áh....stb. hatalmas divat volt, de nem a mi pénztárcánknak. Egy Simson 20.000 Ft környékén mozgott(!) ami lábon közlekedett, egy robogó 3-4-500.000 Ft.

Az úton, a városban, itt-ott összeverődtünk teljesen véletlenül egy kisebb ~ 8 fős csapatba, mi a Simsonosok... akkor is különcök voltunk, de leginkább kicsit lesajnált csóró gyerekek.. Annyira volt menő Simsonozni, mint most bélyeget gyűjteni...

Egymásnak segítettünk szerelni, aki amit már látott / csinált, vagy ismert valakit akitől meg tudta kérdezni!Bújtuk a Simsonponthút és igyekeztünk utánozni a leírás alapján a mini tuningokat- henger átalakításokat, felömlő marásokat :) Egy idő után igazi szakik lettünk, akárki képes a régi "brigádból" egy blokkhúzásra, csapágy cserére, váltó javításra...

A motorok egyébként megbízhatóak, ha hozzáértő szereli és használja. Elvetemültek voltunk- bejártuk egész Magyarországot! Nyíregyházától Zalaegerszegig(!), gyerekfejjel, összespórolt zsebpénzből.

Az akkori Simsonosok közül valaki orvos, banki ügyintéző, ács, autószerelő, felszolgáló, gépészmérnök lett...vegyes felvágott. Egy dolog viszont érdekes: Mindannyian azóta is motorozunk! A motorozás szeretete elkísért bennünket a mai napig- nagy vasakkal, külön utakon de mindendenki motoros maradt! Egy kivétellel mindenkinek megvan a Simsonja is! Csak már lassan a gyermekeink nőnek fel hozzá.. A robogós ismerősök közül talán 10/1 aki motorra ült...Fene tudja- lehet ez a Simson titka...Nevetségesnek tartom, hogy a lerúgott, ótvar állapotú gépekért több száz ezer forintot elkérnek...túl van hájpolva.. :)

10 éve a garázs sarkában áll a Simsonom. Idén egy arra sétáló meglátta és tett rá egy 400.000 Ft-os ajánlatot..akkor néztem rá az árakra és elsápadtam...Most szépen leporoltam, mentem vele egy kört (egy kiadós karburátor és tank tisztítás után), és nagyon boldog vagyok, hogy a 80.000 Ft-ból fényezéssel együtt teljesen felújított motorom (csapágyak, főtengely, henger, dugattyú, 2 komponensű fényezés, teleszkópszárak, gumik, felnik újrafűzve..) most "félmillát ér.. :D Továbbra sem eladó...marad... :)

2023. jún. 23. 13:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg simsont venni. Mondom ezt 21 évesen, úgy hogy 15 évesen minden spórolt pénzemből vettem egy S51/1b-H40 simsont. Eszméletlen drága a minőségi alkatrész(a többi szocimotorhoz hasonlítva), de cserébe lassú és megbízhatatlan motor. Szerintem jobban jártál a Derbivel.
2023. jún. 28. 08:30
 14/14 Bálint6969 ***** válasza:
100%
A többihez én azt tenném hozzá hogy felújítva nem érdemes, nem a magyar piacra vannak szabva az árak, az 500-millio közötti simson az nem egy élhető dolog. Ha esetleg találsz olcsón egy szakadtabbat, vagy hiányosat akkor érdemes belevágni egy felújításba, alkatrészt - a többi válaszoló véleményével ellentétben- bőven találni, bontott gyáriakat amiket rendbe kell szedni, de van az a lényeg. Ami ritka az 2 dolog a váz fődarab és a blokk (ami van ugyan de nem olcsó). Szóval szerintem azért nézz körül, főleg ha van ismerős akinél hever egy lerobbant darab, csapj le rá, elő a szerszámokat és ess neki. Nagy élmény és befektetésnek se rossz, hiszen se a motor se az alkatrészek nem lesznek már olcsóbbak soha
2023. aug. 30. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!