Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes simson s51-et vásárolni?

Érdemes simson s51-et vásárolni?

Figyelt kérdés
Sziasztok 20 éves vagyok simsont akartam venni de nem volt keretem rá + le is beszéltek ezért vettem egy derbi sendát még 1 éve kb. De viszont nagyon szeretnék egy simsont most már lenne rá keret is tudom hogy nem éri meg annyi pénzért de nagyon vágyok egy simsonra. Ti mit csinálnátok a helymbe? :D
2023. jún. 15. 23:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Ne vegyél Simsont. Eljárt felette az idő, a lerobbantakat is elképesztően drágán adják. Az áremelkedésnek az eredeti oka az volt, hogy a németek kezdték el felvásárolni a jó állapotúakat (!), meg ott van jogfolytonosság miatt olyan, hogy rendszám nélküli Simsonon utast is vihetsz meg 60-nal is mehetsz az NDK-s hagyományokat fenntartva, tehát tök jó hétvégi motor a nyugdíjas bácsiknak.

Nálunk ez élhetetlen. Alkatrész már csak utángyártott, kínai sz*r van hozzá, többet fogod szerelni, mint hajtani. Amikor én gimnazista voltam bő 10 éve, volt egy évfolyamtársam, aki még 14 évesen kapott egy Simsont és egy kézikönyvet, azonnal szét is kapta, össze is rakta, 17 évesen meg innen-onnan, meg MÉH telepekről guberált alkatrészekből épített egy sajátot, amit aztán tesztelgetett, hogy melyik környéki faluig megbízható.

Ez az idő már elmúlt, talán már akkor sem volt időszerű, de legalább járműmérnök lett a srácból. Ha nagyfater garázsában van egy, az tök jó projekt, de venni nem éri meg, annyi pénzért már motort is kapsz. A Simson olyan, mint a Lada, vannak, akik gyerekkoruk óta szerelmesei, és élmény nekik, ha lerobban és két hétvégén át szerelhetik, de ez egy olyan hobbi, amibe felnőtt fejjel belefogni igencsak időigényes, másrészt baromi drága a "belépő". A helyedben vennék valami normális motort, és örülnék, hogy nem megy tönkre minden második sarkon.

2023. jún. 15. 23:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Akkor maradok ennél a motornál nem cserélem le :D
2023. jún. 15. 23:51
 3/14 anonim ***** válasza:
Simsont max arra érdemes venni, hogy elteszed aztán 10 év múlva dupla áron eladod.
2023. jún. 16. 05:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
#3 Akkor már inkább tőzsdézzen. Ha most vesz egyet pár százezerért, mire azt olyan állapotba hozza, hogy értelme van ilyen célra eltenni, megint elmegy egy csomó pénz, és semmi garancia nincs rá, hogy 10 év múlva inflációkövetően jó áron el lehet adni.
2023. jún. 16. 06:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Havertól legutóbb 2500Ft-ért vettem motort, egy MZ TS-125-öt.

1992-ben. :D

2023. jún. 16. 07:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Használni, nem. Befektetésnek? Talán. Bár az árrobbanáson rég túl vagyunk, 10 év múlva még nagyobb értéke lesz, ha olyan állapotban tudod tartani.

De mindez nem számít, mert érzelmi alapon akarsz dönteni. Így felesleges kérdezni, hallgass a szívedre (na meg arra, hogy anyu/csajod mennyire fog vegzálni érte)

2023. jún. 16. 07:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
túl vannak árazva , pedig nekem van 4db majdnem gyári állapotú simsonom (s51 , star ,schwalbe , sr50 )mind családi hagyaték
2023. jún. 16. 11:52
 8/14 mindentudó99 ***** válasza:
68%
Egyáltalán nem olyan ócskák mint ahogy itt leírják. Persze én sem adnék értük 500 ezret. Könnyen olcsón szerelhwtők
2023. jún. 16. 18:39
 9/14 anonim ***** válasza:
59%
#8 Mikor volt utoljára Simsonod?
2023. jún. 16. 18:43
 10/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
6-7 éve
2023. jún. 16. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!