Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz szinter kuplung...

Mennyire nehéz szinter kuplunggal közlekedni?

Figyelt kérdés
van egy 1.8t leonom,es kuplungot kell cserélni rajta. lehetőleg bontott jó àllapotút szeretnék bele venni,mert fele annyiból kijövök kettőstömegűvel,és olyan keveset megyek az autóval,hogy nem éri meg nekem az új. talàltam egy bele való szinter szettet. kevlàrt akartam bele,de ez így tök jó àron lenne lendkerékkel együtt. de olvastam,hogy nehéz szinterrel köulzlekedni,mert le kell ugrani a kuplungról,màshogy nem lehet elindulni vele. pl parkolásnàl,vagy azol nagyon lassan kell menni,mennyire lehetetlenítené el a közlekedést?
2023. máj. 23. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez inkább versenypályára való cucc.
2023. máj. 23. 20:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Megfelelő vezetéstechnikával, ha már megszoktad, azzal is meg lehet csinálni minden manővert, ahogy a motorosok is jobb esetben a kis sebességű manővereket az araszoláson nélkül kiengedett kuplunggal csinálják, hiába van rengeteg megmondóember, influenszer, tréner, akik szerint csak csúsztatva lehet pl. egy ívben megfordulni.

De átlag úrivezetőnek közúti használatra egyáltalán nem javasolnám, feleslegesen szívatnád magad. Ahogy #1 írta, rallira van kitalálva, nem mindennapos közlekedésre.

2023. máj. 23. 23:19
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ. ha egytömegű szettet veszek bele,az mennyire nyírja motrot,vàltót?valaki azt mondja hogy hamar kinyírja a hatos vàltót,valaki meg azt,hogy nem,és a kettőstömegűt hamarabb ki lehet nyírni ha pl leugrik az ember a kuplungról.
2023. máj. 23. 23:20
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 Hozzáértőbbek biztos le fognak pontozni, én azt mondanám, hogy olyat vegyél bele, amilyennel gyárilag adják. Nem véletlenül adják valahogy, lehet persze alakítgatni, de simán lehet, hogy az egész hajtáslánc kettőstömegűre van tervezve, ha alapból az volt benne. A kuplungról meg általános, közúti használatban nem kell leugrálni, és nincs gond.
2023. máj. 23. 23:28
 5/7 A kérdező kommentje:
4-es,nem is úgy szeretném hasznàlni hogy lugràlok,csak meglàttam ezt a szinter szettet kettőstömegűvel,és pont jó lenne az én kocsimra,àrban is jó. de 300 lóerő felett ajànljàk csak,inkább kevlàr.gondolkoztam a teljes gyàri szetten,mert az is úgy van kitalàva,hogy bírja gondolom. de szinte mindenki azt mondja,hogy le kevlároztatnà. egyik ismerősöm is azt mondta,hogy ő nem csak ebbe,hanem minden kocsiba le kevlàrozatná.
2023. máj. 23. 23:32
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Szerintem nettó baromság kevlároztatni a kuplungot, oké, növeli az élettartamát, de normális használat mellett amúgy sem nagy része a fenntartási költségnek, ami egyéb előnye van, azt meg nem fogod átélni, ha nem nézed versenypályának a közutat. De ez csak az én véleményem, én motorral sem megyek egyenes úton sem 180-nál gyorsabban, mert minek.

Nem a legértelmesebb módja a pénz költésének a versenykuplung, főleg a szinteres, amivel azért tényleg máshogy kell vezetni, persze én nem tudom, milyen körülmények között szoktál vezetni, mennyi tapasztalatod van stb.

2023. máj. 23. 23:38
 7/7 A kérdező kommentje:
nem szoktam annyira àllatkodni,de nyílvàn azért szeretek nèha egyenesekben erőteljesen kigyorsítani,meg gyorsulgatni nèha ahol nincs forgalom,hisz ezért is vettem ilyen autót. aztàn én le szeretném tudni ezt a kuplung dolgot jó időre,mert elèg szo*pás azért kicserelni,és nehogy megcsússzon a gyàri,aztàn lehet újra lebontani a fél autó aljàt.
2023. máj. 23. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!