Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy olyan elektromos...

Ha egy olyan elektromos bringán, ahol az agymotor nem hall jeladós, és lecserélem a vezérlőt egy hall jeladósra, akkor a hiányzó jel nélkül is menni fog a csere vezérlővel?

Figyelt kérdés

Értem ezalatt hogy nem tilt le a vezérlő ha nincs jel a hall szenzor felől?

A csere oka a gyárilag alulméretezett vezérlő.

2023. máj. 22. 23:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Erre típusismeret nélkül senki se tudhatja a választ. Nem lenne inkább az a helyes, hogy az alulméretezett gyári vezérlőt feljavítod a kritikus alkatrészek cseréjével?
2023. máj. 23. 09:44
 2/4 anonim válasza:

Vaktába ugy gondolom, hogy nem tudom elképzelni, hogy egy olyan vezérlő ami a halszenzortól várja a vezérlőjelet, működni tudna ennélkül. Hiszen az alapján tudja, hogy ép milyen szögben áll a tengely, és melyik tekercsre kell az áramot rákapcsolni.

Annyira nem értek hozzá, de megprobálnám inkább tuningolni a meglévőt. A legegyszerübb kisérlet, hogy nagyobb feszültséget kapcsolni rá, és a teljesítmény feteket erősebbre cserélni, illetve a meglévőkre párhuzamosan rákötni ugyan olyat vagy hasonlót.

Abban bizonytalan vagyok, nincs-e ezekben árammérés, áramkorlátozás, ami eleve korlátozza kimenő áramot, mert akkor hiába növelnénk a bemenőfeszültséget. Ha netán van, akkor azt az árammérő ellenálást is megkéne keresni, és kisebb értékűre kéne cserélni, hogy több áramot mehesen át rajta.

Még az is lehet, hogy kimenő a feszültséget korlátozzák, és annak a mérő ellenálásaival kéne kisérletezni.

2023. máj. 23. 19:40
 3/4 A kérdező kommentje:

Időközben találtam egy eladót,aki írja a vezérlő kitteknél,hogyha nincs a motornak hall jeladója,akkor az simán szabadon marad.

Az átépítés nem játszik,mert nem értek a teljesítményelektronikához,amennyiért pedig megcsinálná bárki,megkapom a komplett erősebb kittet kijelzővel és pedálszenzorral együtt.

2023. jún. 11. 21:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Sok sikert kívánok a merész átépítéshez!
2023. jún. 11. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!