Ha egy olyan elektromos bringán, ahol az agymotor nem hall jeladós, és lecserélem a vezérlőt egy hall jeladósra, akkor a hiányzó jel nélkül is menni fog a csere vezérlővel?
Értem ezalatt hogy nem tilt le a vezérlő ha nincs jel a hall szenzor felől?
A csere oka a gyárilag alulméretezett vezérlő.
Vaktába ugy gondolom, hogy nem tudom elképzelni, hogy egy olyan vezérlő ami a halszenzortól várja a vezérlőjelet, működni tudna ennélkül. Hiszen az alapján tudja, hogy ép milyen szögben áll a tengely, és melyik tekercsre kell az áramot rákapcsolni.
Annyira nem értek hozzá, de megprobálnám inkább tuningolni a meglévőt. A legegyszerübb kisérlet, hogy nagyobb feszültséget kapcsolni rá, és a teljesítmény feteket erősebbre cserélni, illetve a meglévőkre párhuzamosan rákötni ugyan olyat vagy hasonlót.
Abban bizonytalan vagyok, nincs-e ezekben árammérés, áramkorlátozás, ami eleve korlátozza kimenő áramot, mert akkor hiába növelnénk a bemenőfeszültséget. Ha netán van, akkor azt az árammérő ellenálást is megkéne keresni, és kisebb értékűre kéne cserélni, hogy több áramot mehesen át rajta.
Még az is lehet, hogy kimenő a feszültséget korlátozzák, és annak a mérő ellenálásaival kéne kisérletezni.
Időközben találtam egy eladót,aki írja a vezérlő kitteknél,hogyha nincs a motornak hall jeladója,akkor az simán szabadon marad.
Az átépítés nem játszik,mert nem értek a teljesítményelektronikához,amennyiért pedig megcsinálná bárki,megkapom a komplett erősebb kittet kijelzővel és pedálszenzorral együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!