Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mindenki mondja, hogy csinálja...

Mindenki mondja, hogy csináljak jogsit, de megéri?

Figyelt kérdés
Mennyire kell foglalkozni egy autóval? Havi 1-2x elég beindítani?
2023. máj. 18. 11:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

ha havi 1-2x se mennél autóval, akkor minek jogsi?

A jogsi most nagyon drága

az autó is sokba kerül, ha áll akkor is.

Az autóval foglalkozni kell, nem olyan, hogy csak úgy megveszed és használod. ha ezt teszed, 100ezerkm-nél elkezd kopogni, kattogni, gyengélkedni.

és satöbbisatöbbisatöbbi

2023. máj. 18. 11:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Jogsi:

egyszer kell megcsinálni, utána csak megújítani 10 évente (attól függően persze, hogy hány éves vagy). Inkább legyen most, mint akkor amikor nagyon kéne, de nincs.

ellenérvek:

felesleges a jogsi, ha nagyon keveset használnád az autód. arra ott a tömegközlekedés.

Az autó fenntartása is sokba kerül, csak annak éri meg, aki pl autóval megy munkába, vagy sokat használja.

Üzemanyag is elég drága. 5-6L/100km-rel számolj úgy, hogy benya ára 500-600Ft között van.

2023. máj. 18. 11:38
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező egyből autót venni, de sosem tudod, mikor jön jól az életben a jogsi. Fiatalabb koromban nekem sem volt rá szükségem, amióta van két gyerek, beteg szülők-anyós-após rendszeres kórházi időpontokkal, azóta nélkülözhetetlen.
2023. máj. 18. 11:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj az van jogsid! Mobilisabb leszel, ha éppen autód nem is lesz. (Viszont nem árt néha autózni utána, hogy nagyon ne szokj el tőle.)
2023. máj. 18. 12:01
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Minél tovább húzod, annál többe fog fájni..!!

Nem éri meg, de sok helyre kellhet később és akkor meg fogja...

2023. máj. 18. 12:05
 6/16 anonim ***** válasza:

Azt neked kell eldönteni, hogy számodra megéri vagy sem. Nekem abszolút megérte. De ez én vagyok. Neked lehet semmire nem lenne jó.

Autó fenntartási költségek amikkel számolj:

-vagyonosodási illeték,

-tankolás

-rendszeres karbantartás (olaj csere stb)

-ha kell felújítás

-tankolás (átlagban egy kis autó 5-7 litert fogyaszt 100-on. Én havi 30-35 ezret tankolok ilyen árakkal)

-biztosítás (nekem friss jogsival 101 ezer volt az idei, 1 évre).

2023. máj. 18. 12:10
 7/16 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Én úgy voltam vele 18 éves koromban, hogyha 3x kelleni fog, akkor negyedszerre legyen.

23 évesen lett jogsim, addigra jött össze a három alkalom.

Aztán még 4 év kellett hogy kocsit vegyek mert elvoltam nélküle

2023. máj. 18. 12:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem árt ha van jogsid, autót attól még nem kell venni.

Nekem volt olyan helyzet az életemben, hogy állatorvos kapcsán nagyon kellett volna a jogsi, mert egy speciális helyzet állt fenn, amikor kifejezetten egy állatorvos tudta ellátni az állatot és anyámnak a barátjának azért kellett egy hétig kivenni szabit hogy be tudja mindig vinni… És közben olyan drága volt a kutya műtéte, meg ellátása, utólagos kezelése, hogyha lett volna jogsim és bérelnek egy autót egy hétig, az már nem osztott vagy szorzott volna.

Szóval a jogsi az sosem árt.

2023. máj. 18. 12:28
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Zsebbenyúlós, épp tegnap olvastam:

[link]

2023. máj. 18. 12:32
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Am. a jogsinak mi köze van az autótulajdonláshoz?

Attól még lehet jogsid, mert nincs saját autód.

Munkahelyeknél sok helyen elvárás és előny a jogsi megléte.

Én utálok vezetni, de mégis örülök, hogy megszereztem a jogsit, mert ma már majdnem triplájába kerülne megcsinálni és minden egyes nappal csak drágul - nem véletlen, hogy téged is minél hamarabbi jogsiszerzésre ösztökélnek.

Úgyhogy én a helyedben nem az autón agyalnék egyelőre, hanem csak azon, hogy ha jogsit akarsz, akkor azt minél hamarabb kezdd el, mert később lehet, már olyan árak lesznek, hogy ember nem lesz, aki kifizesse!!

2023. máj. 18. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!