Miért marad ugyanolyan koszos az autó kézi mosás után?
A gépi mosások árát sokallom úgyhogy nem hordom oda már a kocsit. Tegnap lemosattam kézivel, de az oldaláról a kosz nem tűnt el, amikor megtöröltem papírral olyan maradt, végül a benzinkúton található papírral körbetörölgettem az egész kocsit úgyhogy most tisztának néz ki, de a mosás nem segített.
Miért lehet ez és mit tudnék ellene tenni?
Kefe?
Szivacs?
27/n
Írd már le lépésenként hogy csináltad, mert így elég nehéz megmondani, hol a hiba.
A papírt pedig ne használd az autón, vegyél mikroszálas törlőkendőt.
Kefe.
Utána érdemes waxozni és akkor pár hétig simán lejön a kosz vízzel is.
Csak a nagynyomású sugárral nem mindig jön le a makacs kosz. Viszont minden olyan törlésnél, ami nem tiszta felületen történik, a homokszemek finoman megkarcolhatják a lakkot. Kivéve, ha olyan eszközt használunk, ami elnyeli a homokszemeket és emellett samponhab körbeburkolja őket.
Szóval a mosószeres vízzel be kell borítani az autót és utána kell áttörölni speciális kefével, bárányszőrös vagy mikroszálas (hurkás) mosókesztyűvel.
És még azzal sem szabad ide-oda vagy körkörösen törölgetni, csak egyirányban kell lehúzni a piszkot. Kis nyomással. Lehetőség szerint közben vödörben kiöblítve, hogy lejöjjenek róla a szemcsék.
Ez a maximalista autóápoló módszer. :-)
Papírral csak össze csikargatod.
Egy puha ronggyal kell lemosni vederből, aztán tiszta vízzel lelocsolni és száraz puha ruhával áttörölni.
Mert NEM mostad le, mondjuk?
Az hogy locsolgatod, az nem mosás.
Az a durva hogy az autótulajok 90%-ának még egy iylen egyszerű dolog is megugorhatatlan achievment mint egy autómosás :D
Otthon a tányért amibe belerohadt a pörköltszaft, gondolom azt is csak meglocsolgatja vízzel és szerinte kész :D :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!