Érdemes lehet előre venni autós aksit 2 év után, nehogy
váratlan meglepetés érjen, vagy ti hogy szoktátok?
eláll a használatlan aksi akármeddig?
Nem érdemes. A használatlanról vedd le az aksi sarut és akkor nem fogja leszívni. Az a legrosszabb egy aksinak ha teljesen le van merülve. Akár fel is töltheted külön töltővel, úgy a legjobb. Ne vegyél új aksit addig amíg nem kell, mert mire használnád már nem új.
2023. máj. 11. 14:02
Szintén autóval tudok csak munkába menni. Ráadásul reggel 5-kor indulok, mert 200 km-re járok.
Akkut nem szoktam előre bespájzolni. Ha hosszabb állás után már lassan teker az önindító, akkor terhelővillával rá szoktam mér(et)ni. Ha a gyári indítóáram harmadát, negyedét se tudja már, akkor csere. Az előző akkum 9 évet húzta egy jól felszerelt dízelben. A mostani 5 éves elmúlt és még nem tűnik úgy, hogy döglődne. De valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy a 200 km-es utak alatt a generátor mindig fel tudja tölteni fullra. Vársosozásnál, rövid utaknál valószínűleg az akku is jobban fogy.
2023. máj. 11. 14:04
3/21 A kérdező kommentje:
30 kilométeres úttal számolok. lehet kapni akku feltöltőt, amit rádugok konnektorra és feltölti ha esetleg ilyen lenne? más nem szokott nagyon autónál bedögleni jelzés nélkül.
Egyébként annyi van az autómmal, hogy nyikorog az ékszíj indításnál az után is, hogy megcsináltattam...
4/21 A kérdező kommentje:
ja és egy aksi töltő tovább bírja ha nincs épp szükség rá? azért jó lenne ha lenne.
Aksi töltő nem megy tönkre. Eléggé zavaros a kérdésed, de akkor most attól félsz hogy nem indul be valamikor? Mert akkor ne töltőt vegyél, hanem ilyen automata bikázót.
2023. máj. 11. 15:10
6/21 A kérdező kommentje:
igen, kicsit paranoiás vagyok mert bármikor történhet bármi. volt velem 2 éve olyan, hogy mindenféle előjel nélkül egyszercsak nem indult be.
#6 Manuális autónál be lehet tolni, ha az nem opció, akkor meg lehet kérni valakit, hogy bikázza be a kocsit. De ha ez sem játszik, akkor veszel egy automata bikázót, és az bebikázza neked a kocsit az autósboltig. Nem kell túlizgulni, megoldható minden.
2023. máj. 11. 15:20
#7 Most megnéztem és többe kerül mint egy új aksi. Akkor inkább bikakötelet és ha nincs lehetőség betolni, akkor megkérsz valakit hogy segítsen, autósboltban pedig veszel aksit.
2023. máj. 11. 15:23
9/21 A kérdező kommentje:
viszont ha évekig jó és működik az auto bikázó megéri szerintem, nem szeretek másoktól függni annyira
#9 Az nem megy tönkre, mert 5 évente ha kell egyszer, míg a szerelőig vagy autósboltig elviszed. De mint írtam, be is lehet tolni. Akkor már vehetsz egy használt aksit is az megvan pár ezer forintból, ha tönkremegy a jelenlegi, gyorsan kicseréled és azzal mész az autósboltig. Meg akár be is méretheted, hogy hol tart élettartamban, ahhoz képest döntesz.
2023. máj. 11. 15:39
Kapcsolódó kérdések: