A Magyar emberek jelentős hányada miért nem számol, gondolkozik?
Akármilyen 20-30 éves autó rendbetétele a jármű értékének többszöröse, ha le volt rakva 5+ évig.
Mikor egy normális kárpitozás milliós tétel, egy külső-belső fényezés pedig 1,5-2 millió.
Megveszi, majd tovább rohassza. Ezerből a 99%-a megy a MÉH-be, vagy a következő eladónak.
Ennek mi értelme van?
Az emberek 99.9%-a nem rakat rendbe egy 20-30 éves autót, legalábbis nem fújatja le és nem kárpitoztatja be, hanem használja. Nyilván a használhatósághoz valamennyire működnie kell, javítani kell, de az nem fényezésből meg kárpitozásból áll. A 20-30 éves kocsik használatra valóak, nem jókedvükben járnak azzal.
Aki ennyire felújítja az valószínű oldtimernek készíti elő. Vagy van rá pénze unalmában annyit költeni rá.
20-30 éves autót nem teszel rendbe, hacsak nem valami hobbi vagy OT a cél.
Ettől függetlenül átlag ember nyilván anyagi keretein és autó értékén belül annyit szokott az autóra költeni amennyivel az még elmegy aztán meg mehet a kukába. Akárhogy nézzük, normális használat mellett 20-30 év alatt azért elfárad az anyag.
"Mikor egy normális kárpitozás milliós tétel, egy külső-belső fényezés pedig 1,5-2 millió."
Kérdező, te nem gondolkozol, ha azt gondolod, hogy az átlag autóvásárló ennyit költene a kocsi megjelenésére. Örül, hogy meg tudja venni az autót, és gurul.
Hát nem tom, nekem 2 éve 75 ezerért cserélte le a muki az egész tetőkárpitot, mert lógott már rendesen, hogy jön ki a milliós tétel? Még ülésekkel együtt sem.
Az autó most 18 éves (6 évesen vettem, mármint nem én voltam 6 éves), teljesen vállalható és biztos vagyok benne, hogy legalábbis semmiféle milliókat nem kéne rá kapásból költeni, de még százezreket sem, ha valaki megvenné éppen.
Annyi értelme van hogy erre van pénze,rúgja amíg gurul majd vesz egy másikat.Ezt nem tudtad magadtól kitalálni?
Arra hogy miért nem tud gondolkodni az átlag magyar a választ magadba nézve fogod megtalálni.Bár a kérdésből következtetve ez nem nagyon fog menni.
Mikor egy normális kárpitozás milliós tétel
10 ezer a teszkós huzat.
egy külső-belső fényezés pedig 1,5-2 millió.
Miért is kellene egy öreg csotrogányt lefesteni? Rozdás küszöböt, ilyesmit kijavítani, hogy átmenjen a vizsgán és csóközön.
De ha veteránról beszélsz, (nem úgy tűnik) ott többmilliós a játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!