Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi értelme a biztosításnak...

Mi értelme a biztosításnak azon kívül,hogy a károsultnak kifizetik a kárt?

Figyelt kérdés
Tegyük fel ha okozok egy kárt és fizetem évek óta a biztosítást rendesen a biztosítóm meg kifizeti a kárt a másik személynek nekem meg küldik,hogy amit kifizettek én fizessem nekik vissza vagy akár mi lesz majd másik cég behajtja magas éves díjjal ennek így mi értelme?

2023. máj. 10. 09:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
A lényege ugyanaz mint a hitelnek. Nem egyszerre kell kifizetned a kárt hanem évenként részletekben bár úgy meg többet.
2023. máj. 10. 10:18
 12/31 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező te olyan sötét vagy mint egy fekete lyuk
2023. máj. 10. 10:20
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
10: az általad okozott kár személyhez kötődik, üzembentartó váltással nem tűnik el a neved mellől
2023. máj. 10. 10:24
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Na pont ezért van értelme a biztosításnak, mert ahogy mondtad, nem tudnád kifizetni. Ha egy százmilliós luxusautót törsz totálkárra, akkor is kifizeti helyetted, te meg egy életre legatyásodnál, ha neked kéne kifizetni. Ezen kívül nem csak az autóban okozott kárra fizet. Ha valakiben maradandó károsodást okozol, tartós orvosi kezelésre szorul, elveszti a munkáját, stb., akkor az ő egészségügyi és egyéb költségeit, veszteségeit is a köteleződ fizeti. Ezek is simán sok-sok milliós költségek lehetnek.
2023. máj. 10. 10:32
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Visszakeresés alatt gondolom a károkozói pótdíjra gondolsz. Ez az 5-20 év akkora kamu, hogy csak na.

2-5 év közöttieket találtam, de van amelyik biztosítónál nincs is.

Itt ki tudod bogarászni:

[link]

2023. máj. 10. 10:36
 16/31 anonim ***** válasza:
75%
Tehát kárt okoztál, most meg elsunnyognád? Gratulálok, igazán etikus magatartás!
2023. máj. 10. 10:49
 17/31 anonim ***** válasza:

#11: inkább olyan, mint egy szerencsejáték.

Sokan befizetnek x összeget a sorsjegyre, és a cégnek nagyon kis valószínűséggel kell kifizetnie 10, 100 vagy épp 1000 x-et a nyerteseknek.

Annyival korrigálják, hogy aki "nyert", annak drágábban adják utána a sorsjegyet.

2023. máj. 10. 10:54
 18/31 Majatom ***** válasza:

Ne csinálj semmit. Évforduló előtt majd jön a díjközlő, abból kiderül, hogy mennyi lesz a biztosítás, és akkor majd eldöntheted, hogy mit csinálsz. Válthatsz biztosítót is, lehet, hogy másiknál nem emelkedne annyival a biztosítás.

Ez a "kifizetem egy összegben a biztosítónak" lehetőség annak jó, aki A0-ban, vagy B1-ben van, mert visszasorolás után már M-be menni, ami valóban jelentősen megemelheti a biztosítási díjat.

Egyébként vannak kalkulátorok is, amiben most is kikalkulálhatod mennyi lenne a biztosítás két fokozattal lejjebb, és úgy, hogy volt károkozásod.

2023. máj. 10. 11:16
 19/31 anonim ***** válasza:
61%

2 évig tudják visszakeresni.

Amúgy igaza van a kérdezőnek.

Párom csinált egy 1 centis horpadást, a másik fél csak azért nem engedte el, mert céges autó volt.

Kiküldték hogy vagy kifizetjük a 250 ezres kárt vagy megemelik annyival a díjat, tahet 300 ezer lesz a kötelező.

Innentől kezdve én se értem, hogy akkor mire fizetem az évi 50 ezret, ha úgy is ki kell fizetni?

Ha az lenne, hogy az 50 ezres biztosítás felugrik 100 ezerre oké.

De ez mi, hogy fizetem az 50 ezret, utána kifizetem a kárt, meg értelemszerűen a következő évi biztosítás is még 250 kb, tehát végül fizetek vagy 3*???

Természetesen át lett iratva a kocsi a nevemre, mert házastársak között díjmentes, aztán beszopták.

2023. máj. 10. 11:23
 20/31 anonim ***** válasza:
8: pont ez az értelme, hogy akinek kártokoztál azt kártalanítani tudd akkor is, ha nincs annyi pénzed akkoriban. Gondolj bele, ha nem fél milla lenne a kár, hanem mondjuk 5.
2023. máj. 10. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!