Utólag van értelme feljelentést tenni?
Kölcsönadtam az autóm a barátnőmnek, és egy kisebb baleset érte amiben nem volt hibás. Lakott területen az előtte haladó autó csomagtartójából kiesett egy kerékpár, amin a barátnőm átgázolt. A bringa beszorult az autó alá, eltörve a lökháritót és a hűtő alja is megsérült, a helyszinen elfolyt a hűtővíz.
A másik autós még veszekedett vele, amiért nem tartott elég követési távolságot, és ki akarta fizettetni a bringát. Végül úgy egyeztek meg, hogy mindenki marad a saját kárjával, és elment.
Szerintem egyértelmű, hogy a másik volt a vétkes és ki kellene fizesse az autómat, de sajnos csak annyit tudunk róla, hogy egy fekete kombi Audi volt.
Ha most egy nap után tennék feljelentést, akkor lenne rá esély, hogy esetleg megtalálják térfigyelő kamerák áltál? Vagy ez már veszett ügy, ha a barátnőm elengedte?
Ezt kár volt nagyon így csinàlni.
A KRESZ kimondja, hogy a rakományrögzítésért a sofőr felel.
Plusz a bicaj már a leeséstől rongálódhatott, valszeg úgy is járt.
Teljes mértékben az Audis a hibás, a követési távolság nem erre az esetre van.
Mindenképp ott a helyszínen rendőrt kellett volna hívni.
Tudom, hogy az audis a hibás, csak sajnos nem voltam a helyszinen, és elhitette a barátnőmmel, hogy ő is hibázott. Szerelőnél még nem voltam, de ahogy elnézem a netes alkatrészárakat, a hűtő és a lökhárító nem fog 100ezer alatt megállni.
Most akkor mindent saját költségen kell megjavítanom?
Ha nincs casco, akkor ez a te zsebedre megy teljes egészében. Vagy kettőtök álljátok, vagy a barátnőd. Ahogy jónak látjátok.
Korrekt vagy sem utólag feljelenteni, megtehető.
De nem fognak nyomozást indítani minimális infirmációk alapján.
Súlyos személyi sérülés, haláleset esetén megtennék. Talán eredményes is lenne.
Legalább a rendszám kellene, pontos hely és időpont.
Barátnődnek mond el, mire vonatkozik a követési távolság. Nem ráfutott, hanem a rakománya szállt el.
100%-ban a bringát szállító volt a hibás.
Nem vagyunk egyformák.
Pár éve az én kocsimról is lerepült kerékpár autóúton, nagy sebességen.
Amikor kivettem a pályáról, és rögtön le is jöttem, kellett egy fél óra, hogy tovább tudjak menni.
Nem vagyok hívő, de akkor áldottam az istent, hogy nem jött csak egy autó és időben ki tudta kerülni, vészreakciók nélkül.
Én biztosan nem lettem volna képes senkivel sem okoskodni. Anbak örültem, hogy senkinek nem lett baja.
Egyértelműen az volt a hibás akinek az autójáról leesett a rakomány és az balesetet okozott.
Ennyi.
Ha nincs meg az illető akkor fizetheted saját zsebből igen.
Autót meg nőt nem adunk kölcsön....
100% kamu!
Hogy a fenébe tud egy bringa így hazavágni egy autót?! Vagy egy 200 kilós motorkerékpár volt? Ráadásul lakott terülteten???
Legalább 200al kellene menni, hogy így mégsérüljön a hűtő.
És hogy tud az autó alá szorulni?! Talán 30cm hasmasgasságú SUV-od van???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!