Nyitva hagytam a face fiókom és egy kollégám megnézte a messenger beszélgetéseim. Feljelenthetem szerintetek? Van értelme?
Két másik dologból is meg lehet közelíteni a dolgot:
- munkaidőben lehet-e Facebookozni
- van-e 'tiszta asztal-üres képernyő' politika, és ettől függetlenül miért nem alkalmazod, ami a te felelősséged
Ez az ügy nem a rendőrségre tartozik.
Áááá... Nem is írok semmit.
Mindenkinek annyi vélt, vagy valós joga van ebben az országban, hogy lassan meggazdagodnánk, ha kiárusítanánk.
Erre mondják, hogy így jár aki hanyag!
Munkaidőben miért volt nyitva a facebook fiókod?
Miért nem zártad le a képernyődet?
Itt nem a kolléganődet kellene elővenni, hanem téged először.
A cselekménye levéltitok megsértése bűncselekmény volt.
Btk.
Levéltitok megsértése
224. § (1) Aki
…
b) elektronikus hírközlő hálózat - ideértve az információs rendszert is - útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.
Ez csak magánvádra üldözendő, eljárás leírása itt:
Röviden ilyen ügyben rendőrség, ügyészség nem illetékes, a sértett (magánvádló) képviseli a vádat, így őt terheli a terhelt bűnösségének bizonyítása.
#6 Ez a büntetése a hanyagságnak.
Nálunk is a közösen használt gépeken ha valaki elfelejt kijelentkezni a levelezéséből, akkor az utána ott dolgozó simán elolvashatja a leveleit. Nekem is többször ugrott már elő a kolléganőm levelezése nyitva. Én nem olvastam bele, nem érdekel. De velem is előfordult már hogy elfelejtettem kilépni, akkor így jártam. legközelebb már figyeltem.
"Feljelenthetem szerintetek?"
Fel.
"Van értelme?"
Nincs.
Mit is mondott?
"mindent elolvasott magáról a beszélgetéseimben."
A róla szóló beszélgetéseket olvasta el.Ennyit mondott.
Most fel akarod jelenti, hogy semmi köze hozzá (pedig róla van szó).
Érdekes a történet.
Jelentsd fel, tényleg kíváncsi vagyok, hogy akár fenti beismerése mellett mit mondd egy bíró(ság)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!