Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ráköltenél egy 2007-es 3-as...

Ráköltenél egy 2007-es 3-as BMW-re kb 2,5 millió forintot?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik, hogy az egyébként hibátlanul működő autóm gazdasági totálkáros kb.

266 ezer km van benne, így ugyan nincs hangja a vezérlésnek még, de már nyilván cserélni kell. Akkor már a kuplung is teljes csere a kettőstömegűvel, valamint a csapágyak, tömítések, stb. A futómű is felújítás érett. Munkadíjjal együtt kb 2,5 millió forint lenne a teljes nagyszerviz.

Költsem rá és legyen egy hosszú ideig újra üzembiztos, de eladhatatlan autóm, vagy adjam el 1 millió alatt bőven és vegyek egy másik használt autót, amire biztos szintén költeni kell?

Az a baj, hogy így nem adnám el nyugodt szívvel, de ha meg csak vezérlést cserélek, akkor is már felette vagyok ráfordításban a valódi értékének.

A másik autó egy 2017-es Mazda 6 lenne, ami kb 6,5 millió forint. Szép autó, de azért 4 millió a különbség a kettő között és 2,5 millió ráfordításból újra fasza kocsi lenne a BMW-ből is.

Nem tudom mit tegyek…

2023. máj. 9. 06:37
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
38%

És mi lenne ha eladnád a pénztemető bmw-t és vennél valami fenttarthatóbb használtautót helyette?

Az öreg "prémium" autoknak igen magas a fenttartási költsége

Éppen ezért érdemes a pénztárcánkhoz megfelelő autot választani...

Amugy a Mazda6 is eléggé rossz választás mert idősebb korban(10 év felett) szinte mind rohad nem kicsit.

A magyar emberek nagy része egyel nagyobb, drágább autot tart/akar tartani mint amire tellik neki.

A te is jó példa vagy erre kedves kérdező:)

2023. máj. 9. 09:03
 12/40 anonim ***** válasza:
95%
#11 fordítva ülsz a lovon, nem azt írta hogy ne tudná kifizetni, hanem csak kérdés volt, hogy megéri-e.
2023. máj. 9. 09:05
 13/40 A kérdező kommentje:

Jesszusom. #11-es.. Miből vontad le a következtetést, hogy nincs rá keret? A kérdés az volt, hogy megéri-e, nem az, hogy tudom-e finanszírozni. A 6,5 milliós Mazdát sem az utolsó forintjaimból, vagy hitelből venném. De nyilván a 4 millió forint különbség nem kevés.

Remélem nem elemző munkakörben dolgozol, mert a szövegértés és az ebből levont következtetés nem az erősséged 😂

2023. máj. 9. 09:07
 14/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm #12-es, te érted a problémát. 🙂
2023. máj. 9. 09:08
 15/40 A kérdező kommentje:

A 2,5 millió a motor és a teljes futómű felújítását is tartalmazza, plusz 1 millió munkadíjat számoltam. Ebbe bele lőttem az elméleti maximumot és némileg a lehetséges váratlan hibákat is.

Egy szerviz 3,7 milliós árajánlatot adott. Nyilván az agyrém és lehúzás. Bárdi oldalán összeraktam a listát közepes minőségű alkatrészekkel és 1,5 millió lett a kosár értéke. Ehhez jön a munkadíj. Ami abszolút szerelő függő.

2023. máj. 9. 09:16
 16/40 anonim ***** válasza:

A bárdi rohadt drága. 30-40%-kal olcsóbban meg tudod venni máshol. Vagy ha van szerelő ismerős, nekik 40-50% kedvezményük van a Bárdiban.

Ha jól sejtem, ezek jelentős része megelőző karbantartás lenne. Esetleg megfontolandó, hogy ezekre mind szükség van-e.

2023. máj. 9. 09:33
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a Bárdis árnak nyugodtan veheted akár a felét is, mondjuk ha Autodoc-ról rendeled be őket. És lehet hogy keresnék egy normális maszek szerelőt is BMW csoportokban, összességében sokkal olcsóbban megúszhatod.
2023. máj. 9. 09:36
 18/40 A kérdező kommentje:

Unix-ot és Lángot is néztem. Azoknál nagyobb összeg jött ki.

Szinte az egész megelőző jellegű javítás, a kettős tömegű pl lehet nincs rossz állapotban, de ha már meg van bontva, akkor lehet érdemes cserélni. 260 ezer km van benne, a csapágyak, tömítések, görgők, szíjak, a lánc valószínűleg elég strapa már. Ha megtartom, akkor szeretném üzembiztos állapotban tudni, akár külföldre is.

2023. máj. 9. 09:40
 19/40 A kérdező kommentje:

Amit meg tudok csinálni, azt Autodoc-ról rendelem. Pl fékek.

Nincs szerelő ismerősöm és sajnos nekik semmi sem elég. Nem dolgoznak hozott alkatrészből, elteszik a 40%-os kedvezményt, mellé a brutál magas óra díjat. Az Autodoc-os ár valóban töredéke lenne, de megbízható szerelő ismerős hiányában ez most nem játszik.

2023. máj. 9. 09:43
 20/40 anonim ***** válasza:
60%

Ha ewnnyire tele vagy pénzel akkor miért nem veszel egy új autót?:)

Aki 10 en éves bmw vel nyomul és azon agyal hogy mi mennyibe kerül az biztos hogy rossz autót vett

Vegyél egy új skodát opelt stb

7-8 milláért adnak egyet azt azzal nem lesz ilyen gond.

Minek a majom ha nincs lóvé banánra?:D

2023. máj. 9. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!