Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek a hibája lett volna ha...

Kinek a hibája lett volna ha belém jönnek hátulrol?

Figyelt kérdés

Pesten másodjára vezetem életemben egy felüljáró alatt haladtam volna át de sárgára váltott a lámpa és satu fékeztem ,mert nem mertem át menni rajta.

A mögöttem menő suv már nem bírt megállni satufékezett mögöttem és balra el rántotta a kormányt és az autom közepe mellet állt meg.

Ha nem tudott volna kitérni ki lett volna a hibás? Aki nem tart követési távolságot vagy aki satufékez sarganal?

2023. máj. 1. 11:39
 1/10 anonim válasza:
100%
Emlékeim szerint úgy tanítják, hogy ha sárgára vált a lámpa és csak satufékkel tudnál megállni, akkor inkább hajts tovább.
2023. máj. 1. 11:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A ráfutó biztosan, de az indokolatlanul vészfékező is.
2023. máj. 1. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
A satufék sem jó gyakorlat, de ilyen esetben a mögötted jövő autós a hibás a nem megfelelő követési távolság miatt.
2023. máj. 1. 11:49
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
A satuféket gyakorlatilag SOHA nem szabad használni!
2023. máj. 1. 12:12
 5/10 A kérdező kommentje:
4 mármint szabály szerint vagy józan ész szerint?
2023. máj. 1. 12:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A hátsó biztosan hibás.

"27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni."

De a leírtak alapján te is:

"(3) A jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi."

2023. máj. 1. 12:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Egyébként pont a vonal előtt 1cm vel sikerült megallnom.

6# sárga lámpán áthaladni veszélyezteti a személy és vagyonbiztonságot nem? Csomoan a sarganal már indulnak simán belehajthatam volna valakibe

2023. máj. 1. 12:32
 8/10 nemaRendőrség ***** válasza:
0%
Tekintve hogy van olyan lámpa ahol mind a kettő egyszerre sárga, így satuzni sárgában védi az autót.
2023. máj. 1. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A sárga lámpára ezt írja a kresz:

"ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni;"

Az, hogy vészfékezve sikerült 1 centire megállnod a vonaltól, nem igazán a "biztonságos megállás" kategória.

Egyébként van pár másodperc kiürítési idő, azaz amikor a te lámpád piros lesz, utána csak néhány másodperc múlva kap piros-sárgát a másik irány, szóval ha valaki esetleg lendületből átrongyolna a piros-sárgán, te már nem leszel a kereszteződésben, akkor sem, ha a sárga jelzés alatt hajtottál be a kereszteződésbe.

2023. máj. 1. 13:11
 10/10 nemaRendőrség ***** válasza:
69%

@9

Igen, ilyen az általam eddig látott lámpák 99.99%-a. Egy nem. Miskolcon a pláza és a parkoló között.

Még villog a gyalogoslámpa, de már zöld a Madarász Viktoron lévő. Egyszerre sárga a kettő

2023. máj. 1. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!