Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha hátulról nézünk egy rendőra...

Ha hátulról nézünk egy rendőrautót, akkor elég csak az autót tetejére a fényhíd?

Figyelt kérdés

Az első szélvédő mögött szokott még lenni, de hátul nem igazán. Ez a videó jól mutatja, hogy hátra is elférne némi fény, pedig még sötét is van:

[link]

2022. dec. 29. 10:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

"Az első szélvédő mögött szokott még lenni"

Nem szokott, max azokon az autókon amik civil autóként járőröznek, de még azok tetjén is ott van egy szolid kis kirakható mágneses villogó. A budapesti autósok videóinál meg bevallották, hogy a piros-kék villogást azt utólag teszik rá a felvételekre.

itt 2:52-nél látszik , hogy vilog a kocsi tetején.

[link]

2022. dec. 29. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Nem hátulról kell látni, hanem szemből.
2022. dec. 29. 11:01
 3/12 A kérdező kommentje:

Az általam linkelt videóban ott van a szélvédő mögött is a fény. Az általad linkeltben pedig alig-alig vehető észre.

2022. dec. 29. 11:07
 4/12 anonim válasza:
0%

VIGYÁZZ!

Konkrétan tudom, hogy itt szokás törölni a rendőrautós kérdéseket.

2022. dec. 29. 11:12
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

Miért ne lenne elég?

Ha megnézel egy mentőautót, szemből olyan mint egy karácsonyfa. Szélvédő mögött, tükrökön, hűtőrácson...

Hátulról pedig csak kettő kék villogót látsz. Ami bőven elég, hiszen nem a távolodót kell észrevenni, hanem a közeledőnek kell szabad elhaladást biztosítani.

Miért kéne hogy kiverje a szemed mikor előtted van?

2022. dec. 29. 11:13
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

#5 "Miért kéne hogy kiverje a szemed mikor előtted van?"

1-2 éve este sötétben jöttem hazafelé és belefutottam egy teljes útzárba. Sikerült pont úgy megállnia a forgalomnak, hogy előttem egy közútkezelős sárga villogós furgon állt. Fél perc után már a szememet vakartam, kb. 2 perc után nyilvánvalóvá vált hogy nem megyünk sehová egy darabig, úgy sétáltam előre szólni neki, hogy kapcsolja már le. De szerintem ők is tisztában voltak vele, hogy mennyire szar, mert még be sem fejeztem a mondatot és már sűrű elnézések közepedte le is nyomta.

Nyilván fontos feltenni ezeket oda, ahová kell és bekapcsolni akkor, amikor kell. De hogy pl. kérdező miért akarja értelmetlenül feleslegesen még jobban kivilágítani őket... na az egy rejtély.

2022. dec. 29. 11:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Mert előfordulhat olyan, hogy este áll egy rendőrautó az út közepén, és jó, ha könnyebben észreveszi az ember. Előnye van neki, ha pedig egy ilyen autó távolodik, úgysem fog zavarni.
2022. dec. 29. 12:54
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

1. Soha nem fog az út közepén rendőr állni.

2. Tele van ragasztva fényvisszaverő matricával.

3. Ha a tetején nem veszed észre fényhidat, ráadásul SÖTÉTBEN, akkor szerintem neked tök mindegy, hogy mennyi lámpát akasztanak rá, akkor sem vennéd észre. Orvosi alkalmasságin hogy mentél át? Vagy nincs is jogsid, mondjuk mert full vak vagy?

2022. dec. 29. 13:00
 9/12 anonim ***** válasza:
51%

Úgy látom, egyedül vagy ezzel az álláspontal kérdező.

De ha sötétben nem veszel észre egy mezei fényhidat, ami még a környező tereptárgyakat is kék-pirosra festi, akkor itt az ideje felkeresned a szemészetet.

2022. dec. 29. 13:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit nem látsz a videón, szerintem elég jól feltűnő a fényhíd az autó tetején.
2022. dec. 29. 15:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!