Hogy lehet, hogy egy autónak már 4 tulajdonosa is volt, de eredetvizsgálat csak 1-szer készült?
Meg néztem a JSZP-t egy általam választott használt autóval kapcsolatban. Ez egy 2009-es autó. 4 tulajdonosa volt eddig.
Nyilván amikor még új volt, akkor nem kellett eredetiség vizsgálatot készíteni... Magyarországon lett először forgalomba helyezve.
Viszont 2015-be volt egy eredetiségvizsgálat. Gondolom ekkor volt az első tulajdonosváltás. Azt látom, hogy itt volt egy rövid ideig forgalmon kívül a kocsi.
Nekem nem jön ki a matek. Úgy tudom minden tulajdonosváltáskor kéne eredetiségvizsgálat. Lehet, hogy volt időszak, amikor egyszerre több tulajdonosa is volt a kocsinak?
Vagy a másik lehetőség, hogy egy cég volt a tulajdonos és a cég tulaja átíratta a kocsit a nevére és ilyenkor nem kell eredetiségvizsgálat.
Lehetséges ez a scenario?
(A műszaki vizsgák szépen 2 évente vezetve vannak. Abból meg van mind.)
Családon belül sem kell így igaz.
Nálunk is volt olyan, hogy papám eladta apumnak. Azután pár évvel apum nekem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!