Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lakótelepi parkolókban a...

Lakótelepi parkolókban a helyeket bárki csak úgy elfoglalhatja?

Figyelt kérdés
Aki kapja, marja? Veszek egy autót, találok egy üres helyet, oda lerakom és kész?
2023. ápr. 15. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan.
2023. ápr. 15. 20:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs kitáblázva, hogy magánparkoló, akkor igen.
2023. ápr. 15. 20:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ugyanúgy közterület (az újépítésű lakótömböknél van olyan, hogy a parkoló a ház tulajdona, ott más szabályok vannak) úgy parkolhatsz mint bármelyik másik közterületen.
2023. ápr. 15. 21:04
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Van más debil kérdésed is vagy csak ez?
2023. ápr. 15. 21:08
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak ez.
2023. ápr. 16. 08:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Közterület. Ott meg oda parkolsz, ahova lehet és szabályos. A teszkó parkolóban sincsenek névre szóló helyek.
2023. ápr. 16. 08:21
 7/12 A kérdező kommentje:
KRESZ egy dolog, kíváncsi voltam, hogy van-e ennek bármi etikettje.
2023. ápr. 16. 08:35
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
A KRESZ nem csak "egy" dolog.
2023. ápr. 16. 08:37
 9/12 A kérdező kommentje:
Van más debil megjegyzésed is vagy csak ezek?
2023. ápr. 16. 08:40
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"kíváncsi voltam, hogy van-e ennek bármi etikettje."

Nincs. Én családi házban lakom, de az utcánk másik oldalán velünk szemben 4 emeletes tégla társasházak vannak. A társasházak között van külön nekik is kialakított parkoló. Hely is van bőven. De sokan lusták bekanyarodni és ott leparkolni, inkább a kinti utcában hagyják az autót. Pontosan az én házam előtt. És akkor még örülhetek, hogy csak a házam elé parkolnak és nem a kapu elé. Sajnos nem egyszer volt rá példa, hogy valaki napokra a kapum elé rakta le a kocsit. A tárasházakban meg van több száz lakás, nem csengethetek be mindenkihez, hogy nem az övé-e az autó.

Igen, nem egyszer rendőr is kihívtam már. Akik tutyimutyi módjára annyi tettek, hogy kijöttek, megnézték, engem igazoltattak, majd elmentek azzal, hogy várjam meg, míg elmegy. Erre magamtól biztosan "nem" is gondoltam volna! :D Egy másik eset, amikor annyit megtettek, hogy rendszám alapján lekérték a tulaj lakhelyét. Kiderült, hogy 300 km-re van innen, így megint csak nem tettek semmit.

Szóval nem, nagyon nincs etikett. Mindenki oda áll, ahova akar és tud.

2023. ápr. 16. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!