Lehet így közlekedni az autóval?
Sajnos hibáztam és a mélygarázsba letolatáskor a bal oldali tükör behajlott.
Miután beálltam vele vissza tudtam hajtani alaphelyzetébe és az üveg sincs elrepedve benne, illetve az irányjelző izzó is működik benne szépen. Annyi, hogy középeny a műanyag repedt meg és könnyen mozgathatóvá vált a tükör.
Ezzel így lehet közlekedni vagy azonnal ki kell cserélni?
"Lehet így közlekedni az autóval?"
Hatóságilag: ha van tükröd és nagyjából a helyén van, akkor a rendőr nem foglakozik vele.
A gyakorlat szempontjából, ha be tudod állítani és nem állítódik le, akkor nincs gond.
Ha elállítódik és nem lehet benne rendesen hátralátni, akkor én csak addig közlekednék vele sok hátrafordulással, amig nem jön meg az alkatrész és nincs időpont a szerelőnél.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nyilván lesz majd hozzá alkatrész csak az idő míg odakerül mire felrakják.
Aztán addig mennem kellene a kocsival nagyobb távokra is.
Menet közben még nem próbáltam így menni vele. Ez most történt egy órája.
6 millió letolatásból egyszer letörtem.
Életveszélyes arány :D
Kérdező!
Talán nem vetted a célzást, de a #4-es válaszadó nem a tükör házának megroppanásra reflektált...😔
Leginkább hatóságilag érdekelt, hogy mehetek e vele.
Arra kaptam választ.
Nyilván arra én is gondoltam, hogy ha látok benne és az irányjelző izzó is működik benne akkor gyakorlatilag nem lenne szabad, hogy műszakilag kifogásolható legyen hiszen a funkcióját betölti de nem nagyon voltam vele tisztában, hogy ezt így SZABAD e hatósági szempontból is vagy beleköt majd a rendőr.
Elég lesz nekem most ezt kifizetni, nem hiányzik mellé még bírság is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!