Valóban lehet közlekedni az autóval?
Figyelt kérdés
2020.09.ben lejárt műszakis autóval valóban lehet közlekedni? Vagy nem vonatkozik rá a "türelmi idő" mivel akkor fel volt oldva a veszhelyzet?2021. aug. 30. 13:23
1/12 anonim válasza:
veszélyhelyzet alatt lejárt műszaki érvényesség határideje lett a veszélyhelyzet vége + 60 napig kitólva
2/12 anonim válasza:
Az enyèm feb 22. èn jàrt le, feb 13. àn vittem vizsgàzni... Ha fèlsz a problèmàtól vidd el te is. Egyèpkènt ha fent àll a türelmi idő akkor nem kötelező...
3/12 anonim válasza:
Én is jártam vele így de aztmondtak jobb ha elviszed, mert esetleges baleset esetén a biztosító mossa kezeit, amúgy meg rendőr nem szól érte. Legalábbis nekem ezt mondtak kb majusba
4/12 anonim válasza:
#3: igen, facebook nagyokosok ezt híresztelik. Jogszabály határozza meg, hogy a veszélyhelyzet alatt nem jár le műszaki engedély, a határidejét meghosszabbították veszélyhelyzet vége + 60 napig. Biztosító nem tud ebbe bele kötni.
Ettől még vigyed el, hogy ne kelljen később, a nagy dömpingben.
5/12 anonim válasza:
Nekem ezt a vizsgaztato helyen mondtak nagyokos
6/12 anonim válasza:
#4 A biztosító nem fog fizetni. Engedményt az állam tett, hogy ő (vagyis a rendőr) nem fog belekötni. Viszont a biztosító kijelenti a szerződésben, hogy csak érvényes forgalmi után fizet. Mivel a forgalmiban leírt dátum napján le járt a forgalmi, így nem fizet a biztosító.
7/12 anonim válasza:
#4 A törvény úgy szól, hogy le járt műszakival +60 napig lehet közlekedni. Szó sem volt arról hogy nem jár le.
8/12 anonim válasza:
7. Nem törvény, hanem rendelet, és nem lejárattól hatvan nem, hanem a veszélyhelyzet megszüntetésétől hatvan napig.
Az meg nem akkor szűnik meg, amikor természetes módon történik, hanem akkor amikor majd az új rendelet megszünteti. Parlament fog dönteni róla.
A biztosító meg nem áll törvények felett. Ugyanúgy fizetnie kell, mintha dátum szerint még hónapokig érvényes lenne.
10/12 anonim válasza:
Nekem 2020. novemberben járt le. Levizsgáztattam időben. Belegondoltam ugyanis abba, hogy ha véget ér a "vészhelyzet", akkor hány hanyag tarhonya fog vizsgaidőpontot kérni, és hogy mennyire lesznek teli a vizsgaállomások... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!