Használt autot vásároltam kereskedötől.Ma voltam eredetiség vizsgára,és ott közölték,hogy életveszélyes közlekedni az autoval,mivel a hátsó bölcső szét van rohadval annyira hogy már semmi nem tartja.És a katalizátor is ki van vágva.Mit tehetek?
Figyelt kérdés
A gond az hogy már költöttem az autora,és ha vissza viszem az már elvesz.Hová fordulhatok segitségért?#Használt autó kereskedő átvert.
2021. okt. 25. 19:50
1/9 anonim válasza:
Hát kb sehova. Elég feltűnő hiba szerintem, azzal hogy alá írtad az adásvételit egyben el is fogadtad a jármű állapotát.
2/9 anonim válasza:
Sehova. Talán visszaveszik a kocsit a vételi áron
3/9 anonim válasza:
Szerintem ez nem minősül átverésnek. Nem nézted meg alaposan a kocsit és megvetted. Hova fordulhatsz? Lakatos vagy ha nem lehet megcsinálni bontó.
5/9 anonim válasza:
"Szerintem ez nem minősül átverésnek. Nem nézted meg alaposan a kocsit és megvetted. Hova fordulhatsz? Lakatos vagy ha nem lehet megcsinálni bontó."
Ez bizony átverés. 100% hogy tudott erről a hibáról a kereskedő, katalizátor nélkül forgalomba sem mehetne!
Az autóváráslók és használók nagy többsége azt sem tudja mi az a katalizátor, meg hol kell keresni. Ha téged átvágnának más esetben, olyan területen, amihez nem értesz, akkor az rendben lenne?
6/9 anonim válasza:
Kicsit off: az itteni emberek szerint higy lehet észrevenni ha nincs katalizátor, csak egy tok?
7/9 anonim válasza:
#6: Eredetvizsgán sem vágják fel a katalizátort, hogy ki van-e belezve. Kb. egy cső van a helyén, az meg ugyanúgy látszik ránézésre alulról, mint a szétrohadt bölcső.
9/9 anonim válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=U_hGJDPjM0U
Ennek az elejét is érdemes megnézni. Ha kereskedőtől vetted és az első 6 hónapban keletkezik a hiba, akkor neki kell bizonyítania, hogy az a vásárláskor nem létezett még vagy pedig tájékoztatott róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!