Helyre jött volna a katalizátor?
Egy éve világít a Check engine lámpa a katalizátor miatt a közel 20 éves autómban. Lambda szonda azonnal lett cserélve, de ugyanúgy világított.
Most pár napja kialudt és azóta nem is világít. Most lesz egy naiv kérdésem. Lehetséges, hogy helyre jött/kitusztult? (Az izzó nem égett ki, mert indításkor világít :D)
Vagy elromlott a lambdaszonda, és hibásan jó értéket mutat.
Amúgy ha akarod még vizsgáztatni lökj bele egy után gyártott katit és annyi.
Ha meg megvan a vizsga kiherülöd a régit, visszateszed, kiütteted a szondát, és még a fogyasztása is csökkenni fog.
Köszönöm a válaszokat, erre nem is gondoltam.
Meg lehet tudni valahogy, hogy tényleg hibás-e a lambda szonda?
(Mondjuk amíg nem érzek változást a kocsin és főleg nem világít a check en, addig annyira nem zavar, habár a fogyasztás kicsit több az átlagosnál, de ez már azóta ilyen, amióta nálam van)
A másodiknak meg köszönöm az ötletet is, ez tetszik.
Nekem pár hete ugyanez volt(igaz pont ma jött vissza a check engine xd de azért valszeg mert katalizatort kell majd cserélni)
De a lényeg az hogy ez tipusfuggo valamennyire, de nekem azt mondta a szerelő amikor elsőnek lambdaszondat cseréltünk, hogy menjek vele pár napig hogy eltűnik-e, mert valamelyik autóban így van. Ha nem tűnik el pedig akkor kiüti a kódot műszerrel, és ha újra visszajön akkor más a gond.
Visszajött újra.
A lényeg az hogy lehetséges hogy a szonda volt a ludas, és már nincs semmi baja az autódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!