Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi szituációban mit...

Az alábbi szituációban mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Szóval eladtam a dízel autóm(2007-es Golf V), mert úgy alakult az életem, hogy az új munkahelyre már csak rövid távoznék. Gondoltam veszek egy fiatalabbat. Igen ám, csak amit érdemes lenne megvenni az 3-4 millió. Én a Golfért 1.5öt kaptam. Hitelt nem akarok felvenni, lenullázni sem magam(Félretett pénzemet felérve).Autó nem sos az életemben. Szerintetek várjak, gyűjtögessek arra várva, hogy olcsóbb lesz a használtautó( szerencsére tudok félre tenni pénzt a fizetésből), vagy ennyi erővel hitelt is felvehetem? Mert bár hitelt ahogy írtam nem akarok felvenni, de kocsi nélkül sem akarok maradni.
2023. ápr. 12. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Eladtad a kocsit mert nincs rá szükséged.

Most meg venni akarsz mert nem akarsz kocsi nélkül maradni.

Te azt se tudod mit akarsz.

2023. ápr. 12. 09:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Rövid távon dízelt nem fogok használni. Nyílván benzinest akarok. Gondolom neked annyi eszed van, hogy 400 méteren is használnád a dízelt. Amúgy meg, ha nem tudsz normálisan válaszolni minek pofázol?
2023. ápr. 12. 09:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja, és : nem, nem 400 méterre van tőlem az új munkahely!Csak az ilyeneknek, mint te nem árt túlozni, hogy a tyúknyi agyávalfelfogja mit akar az ember. :)
2023. ápr. 12. 09:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen sz@r gazdasági helyzetben esélytelen, hogy olcsóbbak lesznek, inkább még drágulni fognak.
2023. ápr. 12. 12:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Hogy olcsóbb lesz? A közeljövőben biztosan nem, esetleg ha teljesen bedől a gazdaságunk. De akkor te sem autót akarsz majd venni nagy valószínűséggel.

Hogy hitelt érdemes-e felvenni? Jelenleg egyáltalán nem. A pénzünk szart sem ér, kamatok az egekben. Átlagos használatú autóra meg soha a büdös életben nem érte meg hitelt felvenni amúgy sem. Olyanra ami pénzt keres neked, na arra néha igen.

Lehet az egyest hülyézni, de én a helyedben tényleg inkább használtam volna tovább a már jól ismert autómat, dízel vagy sem, és néha esetleg megjárattam volna egy kicsit autópályán. DPF nincs is még azokban, a kettőstömegűvel lehet szopni meg a turbóval de előbbivel elég sok szívó benzines autóban is, csak sokan nem tudják hogy például már a '90-es évek sorhatos BMW modelljeiben is mind volt, közel sem csak dízelekben.

Most akkor ott vagy, hogy esetleg vehetsz egy benzines VW Golfot és társait, viszont nem ismered, 1,5 misiért kb minden autó zsákbamacska, simán lehet hogy nagyobbat szopsz vele mint amennyire esetleg szívhattál volna a TDI-vel a rövid távokon.

Ha csak rövid távokra kell neked autó és amúgy nem is annyira létszükséglet akkor esküszöm vennék egy régi Swiftet 400-500 ezerért patika állapotban a maradékot meg elraknám. Sosem baj, de mostanában főleg nem ha az embernek van "felesleges" pénze.

2023. ápr. 12. 13:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk akkor lehet lejjebb kéne adni az igényekből. Ami most 3-4 millió az akkorra lesz számodra is megfizethető, mikor már az is öreg lesz. Szóval ha kell a kocsi, akkor nézz valami hasonló kategóriájú benzinest. Bár ezt sem értem, hogy miért csak eladás után kezdtél el nézelődni??

Egyébként a dízelnek sem baj a rövid távozás ha időnként megvan kicsit hajtva. Rengetegen használják így problémamentesen az autójukat.

2023. ápr. 12. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem létszükséglet akkor gyűjts még, ha meg kell akkor meg tökmindegy
2023. ápr. 12. 17:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem Amerikában vagyunk, hogy majd veszel egy nagy motoros autót kevés pénzért, ami kényelmesen elvisz ide-oda. Sajnos Magyarországon az autózás nagyon rossz irányba halad.
2023. ápr. 12. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!