Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jol csinaltam, ebben a szituac...

Jol csinaltam, ebben a szituacioban?

Figyelt kérdés
Friss jogsis vagyok, tegnap kozeledtem egy keresztezodes felé, kb 10meterrel elott volt egy Zebra majd kozvetlen a zebra után a lámpa ami piros volt. Atmentem a zebran ugy hogy ne logjak rá de még lássam mikor vált a lámpa zöldre, mikor zöld lett kb 2mre rá meg volt egy stop tábla, aminel megalltam korulnezem es ugy mentem be a keresztezodesbe. Ott hirtelen nem annyira ertettem a szitut, hogy miert van lampa aztan mogotte stop tabla is meg hogy a lámpa a gyalogátkelőre vonatkozik-e de mivel mogotte volt igy azt gondoltam, hogy nem.
2022. nov. 12. 06:24
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

KRESZ-en tanulni kellett volna, hogy a forgalomirányítási hierarchia úgy néz ki, hogy rendőr > lámpa > tábla > útfelfestés > jobbkézszabály. Ha egyszerre több is jelen van (te esetedben lámpa és STOP tábla), akkor a magasabb rangút kell figyelembe venni. Ha van lámpa, akkor a STOP tábla figyelmen kívül hagyandó. Feltéve persze, hogy működik a lámpa, mert ha nem, akkor a STOP tábla veszi át a helyét.

Mellesleg azt mondtad, hogy a lámpánál tulajdonképpen úgy álltál meg, hogy jónak láttad. Miért, felfestés nem volt? Lámpáknál kellene lennie egy vastag keresztirányú vonalnak, annál kell megállni.

2022. nov. 12. 06:46
 2/33 anonim ***** válasza:
89%

Kár hogy nem figyeltél a kresz órán.

HA lámpa működik akkor a táblát figyelmen kívűl hagyjuk.

2022. nov. 12. 06:47
 3/33 A kérdező kommentje:
Miféle kresz órán? Ez már nem az őskor.
2022. nov. 12. 07:31
 4/33 A kérdező kommentje:
Nem volt felfestés a lámpánál.
2022. nov. 12. 07:33
 5/33 anonim ***** válasza:
85%
De az agyad az még őskori, hanem tudsz magadtól tanulni!!
2022. nov. 12. 08:01
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
2.-nak az a lényege hogy te nem tanultad meg a kreszt.
2022. nov. 12. 08:12
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elképzelni a helyszínt, el tudod mondani hol történt az eset?
2022. nov. 12. 09:03
 8/33 anonim ***** válasza:
Linkelj egy utcaképet, megszakértjük.
2022. nov. 12. 09:43
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
#3 Tényleg? Manapság nem kell KRESZ-t tanulni és KRESZ vizsgát tenni jogsihoz? Kérlek mesélj még...
2022. nov. 12. 10:19
 10/33 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos vannak akik szerint nem megérteni, megtanulni kell a kresz szabályokat, hanem betanulni a jó választ. Ezt jól példázzák az olyan kérdések itt, amiben azt kérdezik, hogy melyik oldalon vagy programmal érdemes gyakorolni a vizsgára? Illtve az, hogy a kérdező a lámpa ellenére megállt a Stop táblánál. Nem is értem, hogy hogyan vezetett eddig az oktató mellett, de ilyen tudással tutira ledudálják majd párszor.

Érdemes volna feljelszteni az online oktatást, pl úgy, hogy nem engedni a korlátlan gyakorlást e-Titanban a végén, hanem amit elrontott, ahhoz szépen lapozzon vissza, és olvassa el mégegyszer, csak utána tölthessen ki egy újabb tesztet.

2022. nov. 12. 10:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!