Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam egy autót de hivatalos...

Eladtam egy autót de hivatalosan mégsem... mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Hagyatékból rám maradt egy autó amit nem szerettem volna magamra irattatni hanem köztes eladóként szerettem volna megszabadulni tőle. A hirdetésemben jeleztem a szándékaimat. Jelentkezett érte egy srác aki megbízhatónak tűnt mondta hogy cégre vásárolná az autót. Az egyik kikötésem volt az adásvétel megírásakor hogy az átírás történtjen meg intézzük el együtt. Eltelt 2 hét az ember nem hajlandó hivatalosan eljárni. Gondoltam leadom a kormány ablakban hogy eladtam az autót de miven nincs a nevemem a jármű meg a vevő se hajlandó bármit is tenni így nem tudok mit csinálni. Közben meg az is kiderült hogy a cégvezetői aláírás se jó így az adásvételi szerződés is használhatatlan.

Nem tudom mit tehetnék ebben a helyzetben volt már valaki hasonló helyzetben?

ma 09:59
 1/6 krwkco ***** válasza:
56%

Közöld az illetővel, hogy ha nem működik közre a szerződés kijavításában, akkor fel fogod jelenteni "Jármű önkényes elvétele" bűncselekményért.

"380. § (1) Aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, vagy az így elvett, illetve a rábízott ilyen járművet használja jogtalanul, bűntett miatt három évig terjedő

szabadságvesztéssel büntetendő."

Ebben a paragrafusban az a jó, hogy a "rábízott" járműre is vonatkozik, ha valaki jogtalanul használja. Ellentétben a lopással. A jogtalan használat megvalósul azzal, hogy érvénytelen az adásvételi szerződés.

A feljelentéshez valószínűleg először a nevedre kellene íratnod az autót a hagyatéki alapján. De ez csak fenyegetés. Feltehetően erre nem lesz szükség.

ma 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:
43%
Ezt nem értem..., ha nincs a neveden a kocsi, hogy adhattad el? Vagy ki volt vonva forgalomból, és mint "roncs" ment el?
ma 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Mivel meglehetősen nem jogszerűen adtál el egy autót, így semmit.

Mivel elhunyté volt az autó, a halotti bizonyítvánnyal kivonható mindenhonnan az autó.

ma 11:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Jogerőre emelkedett hagyatéki papírral köztes tulajdonosként eladhattam
ma 12:00
 5/6 anonim ***** válasza:
4. Akkor meg sétálj be a rendőrségre, és nyomd fel!
ma 13:35
 6/6 anonim ***** válasza:

"Jogerőre emelkedett hagyatéki papírral köztes tulajdonosként eladhattam"

Ha ez így rendben lenne akkor miért nem jár el az okmányiroda?

ma 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!