Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Leszögezem, hogy életemben...

Leszögezem, hogy életemben nem vezettem autót, szóval légyszi ne kövezzetek meg. Elkezdtem forza horizon 5el játszani és én úgy szoktam megindulni gyorsulásnál, hogy padloig nyomom a gázt, kiengedem a kuplungot, megindul az autó, kuplungot benyomom(?

Figyelt kérdés
Felváltok kettesben, kuplung ki és padlózom és ezt így tovább minden sebességben. Ezt a valóságban is így csinálják gyorsulásnál, hogy jóformán mindig tövig van nyomva a gáz, vagy adagolják a gázt? És még annyi, hogy mindig akkor váltok fel, mikor majdnem teljesen tiltáson van az auto
2023. ápr. 10. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:
A való világ szerintem egy kicsit más, főleg gyorsulásnál. Ha padlógázon eldobod a kuplungot, akkor a kerekek nagyon sokáig ki fog pörögni, ergo nem mész sehova, szinte csak egy helyben állsz. A fordulatszámot pedig nem kell tiltásig, azt kell tudni, hogy milyen fordulatnál adja le a motor a maximális nyomatékot.
2023. ápr. 10. 16:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem. Vagyis... attól függ.

Ha nincs az autóban kipörgésgátló és padlógázt nyomsz, akkor először is a kuplungot szét fogod éget, másrészt pedig a kerék ki fog pörögni, ami tönkreteszi a gyorsulást. Játékokból és filmekből neked az lehet az ismert, hogy a gumifüstölés része a versenyzésnek, de ez egyáltalán nem igaz, ha füstöl a gumi az rossz, mert időt veszítesz vele, a valóságban az a legfontosabb, hogy ne füstöljön a gumi, ezért nem indulnak padlógázzal.

Ha van kipörgésgátló az autóban, akkor elindulhatsz padlógázzal, mert a kipörgésgátló megakadályozza a gumifüstölést. Azonban tudnod kell, hogy hiába nyomsz padlógázt, a motor nem fog maximális teljesítménnyel dolgozni, pont ez a kipörgésgátló feladata. Tehát míg te padlógázt nyomsz, a kipörgésgátló miatt a motor úgy fog viselkedni, mint ha csak pl. félig nyomnád a gázt.

Miután már elindultál az autóval és gyorsulsz, akkor már lehet padlógázt nyomni. Példa kedvéért itt egy videó az F1-ből, ezen jól látszik/hallatszódik, hogy elinduláshoz nem nyom padlógázt, épp csak annyi gázt nyom, hogy a kerekek ne pörögjenek ki (a mutató szerint kb. 20% gáz). Viszont mikor már lendületben van (kb. 100km/h-nál), akkor onnantól tövig nyomja a gázt, miközben váltogat felfelé. https://www.youtube.com/watch?v=kTv-kRdsez0

2023. ápr. 10. 16:57
 3/4 A kérdező kommentje:
értem. ez a videó most sokat segített nekem
2023. ápr. 10. 17:20
 4/4 anonim válasza:
23%
LoL
2023. ápr. 10. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!