Mire jó néhány embernek hogy megpróbál megelőzni , gyorsítani autóval , amikor motorkerékpárral elhaladok mellette?
Figyelt kérdés
Sokszor megfigyeltem hogy egy lassan haladó autó mellett elmegyek motorral utána hirtelen az autó gyorsításba kezd, holott tudhatná hogy egy nagy teljesítményű motort nem tud megelőzni ( 900ccm 110LE)...a másik fele az hogy neki úgyis piros lesz a lámpa én pedig simán elhaladok a biciklisáv ban vagy az autó sorok között. Egyszerűen nem értem hogy ebben mi a logika? Engem nem zavar ha valaki gyorsabban akar haladni csak nem értem hogy miért akkor kezd el gyorsítani amikor elhaladok mellette előtte nem volt neki sürgős......🤔 Azután pedig nagyon sokszor utoléri a következő autót és majdnem belerohan. Egyszerűen nem értem hogy ezeknek az embereknek mi haszna van ebből?#motorozás #Motor kerékpáros közlekedés
2023. ápr. 4. 04:07
11/13 anonim válasza:
#10 Francokat. Vannak olyan autók, amik meg tudják közelíteni, nem minden motoros célja a lehető leggyorsabb váltás, meg az sem, hogy lakott területen bőgesse a gépet, márpedig nem minden motor az alsó tartományban nyomatékos.
12/13 anonim válasza:
Autópályán megyek tempomattal. Sokszor megelőznek, majd fékeznek kell. Miért csinálja? Már nem idegesít. Ilyen az élet.
13/13 A kérdező kommentje:
Vigyázok a bringásokra, de nem azért van mocim, hogy álljak a dugóban, meg a piros lámpánál való előreguruláshoz maximum 30km/h val használható az a kerékpársáv, amely az úttest jobb oldalán található és szaggatott vonallal van ellátva( kresz). A motorkerékpáros minden esetben az álló autók jobb oldalán kell előreguruljon a lámpáig, amennyiben a jelzőlámpa szabad jelzésre vált, a motorkerékpárosnK vissza kell térni a menetirány szerinti legközelebbi forgalmi sávba. A kerékpárosok, autók kikerülése, nem minősül előzésnek( egy nyomonhaladó kikerülhet egy másik egynyomon haladót). Na mindegy nem is ez volt a kérdés lényege, csak a kedves szavakra válaszoltam( annak aki lekreténezett engem)! Ez olyan szituáció, mint amikor a gyalogos háborog nekem, hogy miért parkolok motorral a járdára......,,azért mert így is szabályos, hivatalosan!" De szerintem az előzés kor történő ,,rágyorsítás", kimeríti a közúti veszélyeztetést, mert ezzel hogy az illető rágyorsít a másik közlekedő járműre ( autó, motor), olyan szituációba keverheti, amivel balesetet okozhat. Azt nem értem, hogy miért nem vizsgálják pszihológiailag a sofőröket, rengeteg olyan ember kap magyarországon jogsit, aki ön és közveszélyes! Oké az autósok 75-80% jófej, segíti a motorost a félrehúzodással, de marad egy 20%-akit nem értek, hogy hogyan lehet jogsija......🤔
2023. ápr. 6. 04:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!