Yamaha Axis robogóba található 4 lábas Minarelli feszszabályzón szeretnék mérni ellállást, mennyi a gyári érték?
Szerintem nem kellene ellenállást méregetned egy feszültségszabályozón.
Azt kell megmérned, hogy a generátor oldalra érkezik e váltakozó feszültésg, majd a töltés oldalon megmérni, hogy a fordulatszámváltozástól függetlenül kb 13.5-14.5V között mérsz töltő feszültséget ( egyenfeszültséget).
Jól gondolod 4 láb van:
1. Amit a generátorra kötsz
2. Egy világítás kimenet
3. Föld
4. Akku pozitív
A pontos lábkiosztás fontos tudni mert ahogy én tudom többféle típus létezik.
A föld és az akku+ között kellene stabil egyenfeszültséget mérned, fordulatszámtól függetlenül.
3 dolog lehet nálad: vagy nem elég a tekercs, hogy egyszerre világítást és töltést adjon ( mekkora generátor váltakozót feszültséget mérsz ? ) vagy rossz a feszültségszabályozót. 7V nem elegendő vagy az is lehet, hogy az akksi rossz, mekkora feszültségre sikerült feltölteni egy külső akksitöltővel?
Általában percenkénti 1500-2000 fordulatszámnál kell már meglennie a töltőfeszültségnek (erre 13.5-14.5 V-ot írtam, de van olyan ami csak 13V-tal tölt, általában a 15 Volt feletti érték már nem jó - nekem 15.5-tel már tett tönrke akksit) ). Magasabb fordulatszámnál sem lehet magas érték ( tehát szabályoz cucc akkor is a mondjuk megpörgeted a motort )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!