Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Yamaha R6 miért olyan drága...

A Yamaha R6 miért olyan drága külföldi oldalakon?

Figyelt kérdés

2010-es r6 10.000€-ba kerül, és a következő már ~12 ezerbe, használtan... Az R6 új ára volt 11 ezer euro, akkor mitől ilyen drágák ezek? Csak nem azért, mert már nem gyártják, és hirtelen "eszmei" értéke lett? Vagy ugyan az van a motor piacon is, mint az autó piacon, hogy irreálisan elszaladtak az új és használt árak?

Itthon azért nem tudok konklúziót levonni, mert alig van "újabb" motor, a legtöbb ilyen 1999 és 2008 közötti, vagyis a kepesmotoron, a hasznaltmotor.hu oldal már évek óta nem működik rendesen nálam...

2023. márc. 23. 23:31
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Nemtom, nem veszek használt járműveket.
2023. márc. 24. 07:43
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 ezért aztán megérte kommentelned öreg :DD Legközelebb folytasd már a bölcsességed légyszíves, mondjuk olyan aranyköpésekkel hogy "néha az ember szomorú, de néha nem"
2023. márc. 24. 11:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem irreálisan szálltak el az árak, hanem azért, mert piacgazdaság van. Globálisan drágul a nyersanyag, drágább az új, nagyobb a várakozási idő az újra, ezért az is a használtpiacra megy, aki újat venne, ezáltal nő a kereslet, tehát drágább a kínálat. Azért drága az R6 bizonyos országokban, mert ott többen keresnek ilyen típusú motort, és az R6 saját kategóriájában bizonyos tulajdonságai (baromi nagy tiltási fordulatszám stb.) kiemelkedő.

Azt nem értem, hogy nem működhet nálad évek óta rendesen egy olyan kő egyszerű honlap, mint a hahu, rákattintasz a motorkerékpárra, kiválasztod márkának, hogy Yamaha, aztán típusnál megadod, hogy YZF R6 és ki is listázza a jelenleg eladó 24 példányt.

2023. márc. 25. 05:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Nagyon zúzzák törik sajnos a sportmotorokat egyre kevesebb a normális szép állapotú példány a másik a válságban kevesen vesznek új motort inkább a használtat keresik. Én gsxr 600 asokat nézegetem ugyan ez a helyzet.
2023. márc. 25. 07:59
 5/9 A kérdező kommentje:
#3 a hahu(hasznaltauto.hu) motoros reszlege es a hasznaltmotor.hu ket kulonbozo dolog. Regen a hasznaltmotor.hu volt az orszag legnagyobb motoros online piactere, sokkal tobb volt ott mint hahun
2023. márc. 25. 11:47
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 Jaaaa. Kösz. Amúgy tipp: ma már ami fenn van képesmotoron, szinte tuti fenn van hahu-n, ami ott nincs, az pedig facebookon van hirdetve. Motoros adok-veszekben rengetegen azzal kezdik, hogy először ott hirdetik meg, típusfórumokon meg főleg. Benne vagyok három hornetes csoportban, rengeteg hirdetett gépet láttam, ami soha nem került fel hahu-ra.
2023. márc. 25. 13:16
 7/9 A kérdező kommentje:

#6 uhh a facebook marketplacet mindig igyekeztem elkerulni, ott szoktak lenni a legnagyobb koklerek :D Van esetleg valami direkt motoros adok-veszek csoport ?

A kepesmotorral az a bajom hogy nincs reszletes szures, pl ha ABS-es motort keresek, akkor arra nincs lehetoseg :/

2023. márc. 25. 13:24
 8/9 anonim ***** válasza:

#7 Én is utálom a facebook hirdetéseket, de ez van. Viszont ne a marketplace-re menj! Általános motoros adok-veszek csoportba, yamahás csoportba lépj be.

Amúgy a hahu sem feltétlen jó ilyen szűrés szempontból, mert sokan csak az infók közé írják be, hogy abs, középsztender stb. meg van olyan is, aki szerintem csak véletlen bepipált/bennhagyott pipákat bizonyos esetekben. A legjobb mindig felhívni a tulajt. (Ez persze kevésbé jellemző, de akire privátban kell írni, nem telefonálni, az egyből olyan komolytalan figura, hogy nagyon jó motorjának kell lennie hogy szóba álljak vele.)

2023. márc. 25. 13:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Az általános adok-veszek csoportnak amúgy konkrétan az a neve, hogy "motoros adok-veszek", de készülj fel, az aktivitás fele az, hogy valaki felrakja a bénán fotózott, nem is szép állapotú Simsonját, mindenki más meg ekézi az ára miatt. :D De van vagy kettő Yamaha R1-R6 fórum, van Yamaha R1 R6 adok veszek, Yamaha R6 Club Hungary, Yama Yzf R6 Hungary, csak írd be a keresőbe, hogy yamaha r6, kattints a csoportokra, lépj be mindbe, és nézd meg hol milyen jellegű posztok vannak.
2023. márc. 25. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!