Miért tűntek el az olcsó sportkocsik? Alig maradt pár modell, azok is 20 millió fölött.
Figyelt kérdés
Nem követem az autós témákat, nem vagyok képben, de azt látom, hogy a szedánok és az egyterűek is eltűnnek lassan, szorosan a kombik után. Ezeket kiszorítják az SUV-k, de a sportos 3 ajtósokkal mi a helyzet? 20-30 éve még volt egy csomó modell. Már nem kellettek senkinek?2023. márc. 24. 19:55
1/15 anonim 

válasza:

Milyen az az "olcsó sportkocsi"? Mert ugyebár kinek mi az olcsó...
2/15 anonim 

válasza:

Van egyáltalán manapság bármilyen olcsó kocsi?! A belépő szint is 5-6 milliónál kezdődik. Egy alsó-középkategóriás autó, nem az alap 1.0T 3 hengeres mákdaráló motorral szerelt, meg kicsit jobban felszerelve simán 12-15 millió. Ha így nézzük a 20 millió ma már nem is az a hű de drága kategória, mint aminek mondjuk 5-6 évvel ezelőtt tűnt.
3/15 anonim 

válasza:

Hogy ne lennének. Csak ma már nagyon nem az az olcsó, mint 30 éve. Egy fapados Dacia vagy Suzuki is 6-8 millió. Akkor szerinted lesz sportkocsi 10-ért?
4/15 anonim 

válasza:

Nekem van egy 3 ajtós sport,de nem eladó
5/15 A kérdező kommentje:
Nekem nincs sok pénzem, relatíve, mondjuk egy Porschéhez képest olcsókra gondoltam, úgy 10-15 millió körül. Nem venni akarok.
2023. márc. 24. 20:55
6/15 anonim 

válasza:

Ami ma 30-40 millió az anno volt 15 millió kb. No meg manapság 150-200 lovat sok mezei autó tud nem csak a sportkocsik mint régen.
7/15 anonim 

válasza:

8/15 A kérdező kommentje:
Örömmel látom, hogy maradt még hírmondó, kösz. Azt hiszem erős szedánok és kompaktok régen is voltak, nem emiatt vették őket. Úgy tűnik, kimentek a divatból.
2023. márc. 24. 21:44
10/15 anonim 

válasza:

Kimentek a divatból, plusz a gyártók is pénzéhesebbek. Nem akarnak olyan típus fejlesztésére költeni, amiből kevés darabszámot adnak el és presztizst sem ad sokat a márkának.
Az MX-5 és a GR86 maradt hírmondónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!