Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg ilyen szigorúak a...

Tényleg ilyen szigorúak a vizsgabiztosok forgalmi vizsgánál?

Figyelt kérdés
Sok rémhírt hallok, hogy milyen apró dolgokért buktatnak meg egyeseket, (pl. hátsó kerék rámegy a záróvonalra; amire tudják, ráhúzzák, hogy indokolatlan lassú haladás) hogy tízből egy ember megy át, a vizsgabiztosok pedig korruptak, stb. Kíváncsi lennék tapasztalatokra. Tényleg minden vizsgabiztos ilyen? Vagy egy kis szerencsével ki lehet fogni egy normálisat? Nektek hanyadjára sikerült a forgalmi vizsga?

2023. márc. 22. 16:59
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
#10 Plusz órát nem kötelező venni, szóval aligha nevezhető lehúzásnak, elvégre te saját döntésed. Aki szerint jogtalanul lett megbuktatva, az hagyja ki a plusz órákat és próbálkozzon rögtön újra. Ezt persze senki sem teszi, mert senki sem bukik meg ok nélkül.
2023. márc. 25. 13:30
 12/32 anonim ***** válasza:
84%

Ez így van utsó.

A mai oktatók zöme amúgy azt mondja, már nem elég a 29 óra. Ahhoz nagyon nagyon ügyesnek, rátermettnek kell lenni.

Akinél én tanultam, az azt mondta, hogy a mai fiataloknak azon képessége, hogy a 4 végtagját külön mozgassa, rohamosan romlik a sok simogatós marhasággal. Elhiszem neki, elvégre pár évtizede oktat.

2023. márc. 25. 13:50
 13/32 anonim válasza:
100%
Ahogy én tapasztaltam nagyon függ a vizsgabiztostól és a hangulatától is. Kétszer vizsgáztam ugyanannál és az első alkalommal max. 10 perc után megbuktatott, mondván, hogy nem érzi az összhangot a vezetésemben (még a pontozólapot se mutatta meg), másodjára pedig simán megbuktathatott volna (nem tűnt fel egy gyalogos a zebránál mert nagyon sütött a nap), de konkrétan nem figyelt semmire, végig egyirányba nézett ki az ablakon vagy telefonált és átengedett...
2023. márc. 25. 14:06
 14/32 anonim ***** válasza:
92%

"Senki nem bukik meg ok nélkül"

Nyilván nem, elvégre az összes vizsgáztató lelkiismeretes őszinte tisztelettudó ember, aki végtelenül korrektül dolgozik, kivétel nélkül, nemde?

2023. márc. 25. 16:51
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sem buktathat meg ok nélkül, mert feljelentik, azt viszont csinálhatja, hogy apróbb hiba miatt buktat meg (pl. egyszer csak szól, hogy álljunk félre, mert: “nem képes felvenni

a forgalom ritmusát, akadályozza a forgalmat, vagy a vizsga időtartama alatt túlnyomórészt indokolatlanul lassan halad“, a legtöbb vizsgázó (különösen első alkalommal) 40-nel megy, amire ha nagyon-nagyon akarja, némi rosszindulattal rá tudja fogni a dolgot, én is csak a második vizsgán lettem bátrabb és mentem 45-47-tel), de ha nagyon leleményes, akkor egy jobban vezető vizsgázó mellett is össze tud irkálni 10 hibapontot olyanokért, minthogy nem ellenőrzi rendszeresen a mögöttes forgalmat (azt mondja, hogy nem elég gyakran / elég látványosan), de ha nem lehet ajtónyitásnyi távot hagyni álló járművek mellett, akkor a mellettük való túl gyors elhaladást kb. bármire rá tudja fogni stb.

És ezen felül egy átlagos vizsgán simán összejön 4-6 hibapont akkor is, ha jól megy a tanulónak a dolog.

Viszont azok a vizsgabiztosok (2db) akikkel én találkoztam, alapvetően jóindulatúak és észszerű kereteken belül elnézőek voltak, csak olyan hibapontokat írtak be, amire rászolgáltam sőt, én talán még többet is írtam volna be magamnak.

2023. márc. 25. 17:19
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
#14 Talán nem, de bőven elég kevés az ellenpélda ahhoz, hogy statisztikailag figyelmen kívül hagyhatók lehessenek.
2023. márc. 25. 17:20
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy majdnem a szembesávba sodródsz át anélkül, hogy észrevennéd (különben hogy érted már el a vonalat?) qrva súlyos hiba, mert nagyon balesetveszélyes.

Ne is csodálkozz, hogy azonnali a bukás. Vannak szemét vizsgabiztosok, akik mindenbe belekötnek, de téged innentől nem lehet komolyan venni.

2023. márc. 26. 13:18
 18/32 anonim ***** válasza:
51%

Engem ma azért húztak meg, mert elfelejtettem a fékpróbát.

Már az első 2 méteren kellett fékeznem, mert be nem látható zebra volt a parkolóban, csak éppen nem közöltem hangosan, hogy ,,a fék működik", ezért fél kilométerrel később közölte,hogy nem volt fékpróba, szóval bukta.

Ez nyilván bizonyítja, hogy nem tudok vezetni...

Szóval igen, a vizsgabiztosok többsége gecï.

2023. márc. 28. 17:44
 19/32 anonim ***** válasza:
54%

#18 "Ez nyilván bizonyítja, hogy nem tudok vezetni..."

Sokan még mindig azt nem értik, hogy a vezetni tudás nem az autó irányítását jelenti. A vezetni tudás azt is magába foglalja, hogy egyszerű (EGYSZERŰ!) utasításokat a sofőr végre tud hajtani, előírásoknak eleget tud tenni. Te a legeslegelső utasítást/előírást elb*sztad. Nem, nem tudsz vezetni. Lehet hogy tudod az autót irányítani, de vezetni nem tudsz.

És amúgy tessék, tankönyvi példa arra, amit #1-es válaszomban írtam (és mások is): "mikor valaki megbukik és az illető nulla önkritikával rendelkezik, akkor rögtön megy az, hogy "apró hiba" (...) a felindult, túlzó, cinikus viselkedés az éppen megbuktatott tanulóktól, akik nem ismerik el a saját hibájukat"

Ebből az írásodból süt a gyerekesség és komolytalanság. Az úton nem csak a saját, hanem több millió másik ember testi épségéért is felelős vagy. A vezetés nem gyerekeknek való. Te még gyerek vagy.

2023. márc. 28. 18:03
 20/32 anonim ***** válasza:
72%

Ja, akkor az oktatóm se tud vezetni, aki szintén ki van akadva ezen, mivel még sose tapasztalt hasonlót.

Az oktatók évek óta kérik, hogy ezt a részt vegyék ki a szabályzatból, mert NEM ÉLETSZERŰ. Te talán minden napot fèkpróbával indítasz, 19?

Ja, és előttem 8 vizsgázóból 7-et negbuktatott. De nyilván mindenki hülye, csak ő helikopter, meg te, kedves 19-es, aki nyilván hibátlanul végzel el minden feladatot vizsgaszituációban.

2023. márc. 28. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!