Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek melyik jobb...

Szerintetek melyik jobb választás a két autó közül? Honda vagy Ford?

Figyelt kérdés

Adott egy 2008-as Honda Civic 1.8 közel 300 ezer km-el és adott egy 2006-os Forc Focus FFV Trend 1.8 155 ezer km-el.

Az 1.8-as Honda Civicről sokat olvastam és sokan dicsérik. A Fordról több negatívumot hallottam többek közt az elektronikájáról, a motor kenésről, váltóról stb.

(A ford amúgy majdnem 1 millióval olcsóbb.)

Ingázáshoz kéne az autó. Vidékről kb 100 km-ről járok a fővárosba hetente maximum kétszer, ezért számomra fontos volna, hogy egy jó 100 lóerőt azért tudjon a kocsi.

Az az elképzelés, hogy mindkét autót megnézetem egy autórevizorral vásárlás előtt, de kíváncsi vagyok más véleményére is.

#Civic #ingázás #használt autó #Ford Focus #Honda Civic 1.8 #Ford Focus FFV Trend 1.8
2023. márc. 19. 12:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
8: képzeld, lehetséges. 5,8 volt az átlagom 2 emberrel, csomagokkal, klímával nyáron (1.8). Most télen városban 7,5-7,8.
2023. márc. 19. 19:35
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

Bírom már mikor azt gondolják az emberek, hogy a Honda sz@r.....

https://www.youtube.com/watch?v=zyejT4VPzlE

2023. márc. 19. 20:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12: Nem mondom, hogy a Honda szar, de a videó hülyeség. A Hondából vagy nem engedték le rendesen az olajat, vagy szándékosan kamuztak. Nem világít benne az olajnyomás hiba visszajelző lámpa.

Amúgy én is inkább Hondát vennék, mint Fordot.

2023. márc. 19. 20:25
 14/18 anonim ***** válasza:
13! De akkor mi értelme lenne a kísérletnek?
2023. márc. 19. 21:31
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
14: Youtube nézettség növelése. Volt három bontásra váró autó, poénból csínáltak egy kísérletet, és pénzt kerestek vele.
2023. márc. 19. 21:38
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem úgy értem. Annak mi értelme lett volna, ha a Hondából nem engedik le teljesen az olajat vagy a hűtővizet. Látszik, hogy Matt mennyire autó b@zi. Egyébként nekem nem Hondám, hanem Nissanom van.
2023. márc. 19. 21:47
 17/18 anonim ***** válasza:

"A Fordról több negatívumot hallottam többek közt az elektronikájáról, a motor kenésről, váltóról stb."

A Fordnál nem problémásabb a váltó, mint más gyártók váltója.

Az MK2-es Focus-nál általában egy elektronikai hiba szokott előfordulni mégpedig az, hogy elfárad a forrasztás a kilométerórában, ennek orvoslása az újraforrasztás. Országszerte foglalkoznak emberek a javításával és körülbelül egy 10-esből megoldható a javítás.

Ami a motort illeti: az 1.8-as FFV motor egy Mazda eredetű erőforrás (Mazda MZR) akárcsak a 2 literes. A motor hajlamos lehet a túlzott olajfogyasztásra ami kb 200-300 ezer km-es futásteljesítménynél jelentkezik, rosszabbul karbantartott és meghajtott autóknál előbb. Ez motorgenerálal jár. Sok esetben azonban a 10 ezres olajcsere periódussal, jó minőségű olajjal és szűrőkkel kitolható a motor élettartalma.

Szerintem a Ford olcsóbban fenntartható autó.

2023. ápr. 8. 00:29
 18/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Időközben megvettem a Hondát. 3 hete használom. Eddig meg vagyok vele elégedve. Első autónak tökéletes. Köszönöm a válaszokat.

2023. ápr. 15. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!