Szerintetek melyik jobb választás a két autó közül? Honda vagy Ford?
Adott egy 2008-as Honda Civic 1.8 közel 300 ezer km-el és adott egy 2006-os Forc Focus FFV Trend 1.8 155 ezer km-el.
Az 1.8-as Honda Civicről sokat olvastam és sokan dicsérik. A Fordról több negatívumot hallottam többek közt az elektronikájáról, a motor kenésről, váltóról stb.
(A ford amúgy majdnem 1 millióval olcsóbb.)
Ingázáshoz kéne az autó. Vidékről kb 100 km-ről járok a fővárosba hetente maximum kétszer, ezért számomra fontos volna, hogy egy jó 100 lóerőt azért tudjon a kocsi.
Az az elképzelés, hogy mindkét autót megnézetem egy autórevizorral vásárlás előtt, de kíváncsi vagyok más véleményére is.
Én a Civicet választanám leginkább azért mert nekem is az van és szeretem bár a 4 ajtós változatból.Az UFO Civicnek vannak azért problémái,kijelző kontakthiba,tükörbehajtás elromlása,hátsó híd el tud rohadni,kilincsek leeshetnek,festék/lakk kopása stb.Bar a motorok,váltók nagyszerűek de van sok kisebb hibája.
A Honda az egyedi dizájn,sportosság,méretéhez képest kiváló praktikum és a részben vélt,részben valós megbízhatóság miatt drágán adják,ha téged nem érdekel az egyedisége akkor a Fordnak jobb az ár-érték aránya még ha talán egy kicsit kevésbé megbízhatóbb.
Nézd meg a Civic szedán változatát is,az 5 ajtóshoz képest majdnem fél millióval olcsóbb viszont megbízhatóságban jobb mert a motorok nagyrészt ugyanazok de sok típushiba nem jellemző rá és a futómű kicsit komfortosabb.Viszont kevésbé praktikus,szokásosabb a dizájnja és ritkább
3: Ha te kihozol egy 1.8-as benzines honda civicből 5,5-es fogyasztást akkor már tudsz valamit :DDDDD
jó az inkább 7,5-nek is.
Kérdező: csak azért kérdeztem a dízelt mert "Vidékről kb 100 km-ről járok a fővárosba hetente maximum kétszer"
Szóval ha csak hetente egyszer mész fel és ugye haza is az 200km hetente.
Ez 1 év alatt már 10.000km és akkor csak a heti egyről van szó semmi másról.
Itt már szép összeget lehet spórolni egy dízellel ilyen üzemanyagárak mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!