Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy Daewoo Kalost, de...

Vettem egy Daewoo Kalost, de fehér hab van a kiegyenlítő tartályban. Hengerfejes?

Figyelt kérdés
80km-t jöttem haza vele, normál hőfokon, semmi baja nem volt. Ezelőtt kis távokon használták.

2023. márc. 18. 11:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akkor meg mi a baj?

Ne nézegesd, "jóvanazúgy".

2023. márc. 20. 16:55
 12/17 A kérdező kommentje:
Szeretném megcsináltatni, ha valami baja van. Üzemmeleg motornál nyom ki egy kis vizet, ha leveszem a sapkát. A habon nem érzek semmilyen olajosat.
2023. márc. 21. 14:55
 13/17 krwkco ***** válasza:

"A habon nem érzek semmilyen olajosat."

És milyen szaga van? Azt is javasoltam, hogy szagold meg.

Mi volt a benyomásod az eladókról? Elképzelhető, hogy tévedésből ablakmosót töltöttek a hűtésrendszerbe? Ahogy #6 vagy #2 írta.

2023. márc. 21. 15:47
 14/17 A kérdező kommentje:
Szagán sem érzek semmi különöset. Az eladó teljesen normális volt, kereskedés.
2023. márc. 21. 16:29
 15/17 krwkco ***** válasza:

"Szagán sem érzek semmi különöset."

Akkor azt mondanám, hogy nincs arra jel, hogy hengerfejes lenne, vagyis olaj vagy kipufogógáz jutott volna a hűtőkörbe. A kereskedés akárkitől vehette, aki akár tévedhetett is a betöltőhelyekkel kapcsolatban.

Ha a kereskedés szerepel eladóként a szerződésben, akkor ha felmerül a szavatosság, akkor nekik kell bizonyítani, hogy eladáskor nem állt fenn a hiba.

Én a helyedben lefényképezném a habot és egy barátságos hangú e-mailben (kezdő autóhasználó vagyok, stb...) megkérdezném, hogy szerintük ez mi miatt van. Nem a válasz a lényeg, hanem hogy az esetleges hiba dokumentálva van néhány nappal a vásárlás után.

2023. márc. 21. 16:40
 16/17 A kérdező kommentje:
Egy próbát megér. Jövőhéten meg megmutatom a szerlőnek is. Hátha tényleg ablakmosó. Köszönöm a választ.
2023. márc. 21. 17:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Első körben akkor cseréljetek hűtőfolyadékot és figyelgesd. Nem olyan nagy tétel. Utána lehet tovább haladni ha a probléma továbbra is fenn áll.
2023. márc. 21. 18:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!