Skoda Fabia vagy Ford Fusion/Fiesta?
500-800 ezer forint között nézegetek első autót. Fábiát már kapni szebbeket a keretem közepe körül, viszont javarészt 1.2-es benzineseket lehet kifogni.
A keretem teteje felé közelítve pedig már kapni szépnek tűnő, 200 ezertől többet nem futott Ford Fusion-t és Fiestát is, az utóbbiból több van. Ezek leginkább 1.4 benzinesek, de Fiestából előfordul az 1.3-as benzines is.
Szerintetek melyiket érdemesebb megcélozni? Megbízhatóság és fenntarthatóság szempontból. (Nem szeretnék feljebb menni 800 ezertől semmiképp az esetleges javítások miatt, illetve nem nagyon szeretnék 1 millió fölé menni javításokat is belekalkulálva így első autóként)
Egyébként 630 ezer volt az autó. Az én megyémben valamiért irreális árakat kértek akkor ezekért a fiestákért (március környéke), 800k alatt nem nagyon lehetett találni, azok is ilyen 300 ezer feletti km-el. (Legkiesőbb, legelmaradottabb megye)
Ezért picit kellett utazni, 173 ezer km volt benne, magyarországi, vezetett szervízkönyvvel, tényleg folyamat rendbe volt tartva a kisautó, ugye ez abból is látszik, hogy a teljes átvizsgálásból csak ez a 120 ezernyi javítás volt amit találtak (plusz 50 ezer olajcsere, meg 30 volt megvételkor a kipufogó).
60 ezret ígyis alkudtam belőle a tulajtól.
Egyébként jogos a kérdés, hogy miért adnám el ha rendben van. Viszont eleve úgy vettem ezt a kisautót, hogy friss jogsival kell valami amivel rutint szerzek. Ne is legyen erős, hogy ne csináljak hülyeséget, ne is legyen nagy, hogy ne is koccanjak véletlen se vele parkoláskor főképp.
De már így fél év után kezdem érezni, hogy kevéske. Országúton is gyenguszka, persze kényelmes a 90-110kmph, de az előzés nagyon megfontolandó. (Egyébként a gyári 170km/h környéki végsebességet is bírja, de elég hangos és ijesztő:D)
Illetve ugye elfogadtam a kompromisszumot, hogy friss jogsi-kisautó, de már szívesebben vállalnék be egy picit nagyobbat, jobb élmégy, nagyobb biztonsági érzet. (Egyébként mindig is pl a suv-okat szerettem, de azok nem olcsók, de pl egy Passatot szívesen elfogadnék, vagy akár egy focus-t is.)
Azért számoltam úgy, hogy 1 év múlva eladom, mert addigra már biztos lesz megint valami kopóalkatrész meg olajcsere, illetve 1 éves műszakival még gyorsabban is elviszik mintha kivárnék.
Attól is félek, ha tovább várok mint 1 év, túl sokat veszítene az idő haladtával abból a picike értékéből is, így eladnám addig amíg még ér valamit, és forgatnám a pénzt tovább az új autóba :)
Nem ismerem a körülményeidet, de ebből a hosszú leírásból egyetlen dologgal tudok egyetérteni. Azzal, hogy "az előzés nagyon megfontolandó".
Az élményautóvásárlás 800 ezerért vagy akár a duplájáért én nem érezném reálisnak. Hacsak az újra kezdett szerelőhöz járás nem része az élménynek.
És egy adatból úgy látom, hogy ez főleg a szerelőnek lesz élmény: 50 ezer egy öreg Fiesta olajcseréjéért???? 5 liter Ford specifikációjú Mannol motorolaj és a szűrő a Kauffernál 10 ezer forint+2000 szállítás. Ha nem értesz hozzá, egy haver 20 perc alatt megoldja az udvaron. Az olajat és a szűrőt le lehet adni egy MOL kúton. De egy szerelőnél is rablás, ha félóra munkadíjnál többet kér érte.
Sajnos ilyen árak vannak, vidéken és a fővárosban is kértem több árajánlatot, és ez az 50 ezer volt a legolcsóbb. Hát ez van. Én meg nem fogok könyékig olajban kínlódni 0 tudással, ismerős meg nincs aki 2 perc alatt 2 ezerért megcsinálná, nem vagyok abban a szerencsés helyzetben.
Amúgy kb mindenki akit kérdeztem ekörül volt egy olajcsere nekik is.
Élményautóról meg egyébként szó sem volt. Egy 70 lóerős 1.3-ról feljebb való lépéshez azért nem kell 4+ millió forint..
Egyébként szerintem pont azért ilyen redva Magyarországon az autópiac, és azért van minden autó lefingva, lerúgva, mert mindenki mindent otthon magának meg haverral akar megoldatni 2 ezerért 2 perc alatt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!