Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Fabia vagy Ford Fusion/F...

Skoda Fabia vagy Ford Fusion/Fiesta?

Figyelt kérdés

500-800 ezer forint között nézegetek első autót. Fábiát már kapni szebbeket a keretem közepe körül, viszont javarészt 1.2-es benzineseket lehet kifogni.

A keretem teteje felé közelítve pedig már kapni szépnek tűnő, 200 ezertől többet nem futott Ford Fusion-t és Fiestát is, az utóbbiból több van. Ezek leginkább 1.4 benzinesek, de Fiestából előfordul az 1.3-as benzines is.

Szerintetek melyiket érdemesebb megcélozni? Megbízhatóság és fenntarthatóság szempontból. (Nem szeretnék feljebb menni 800 ezertől semmiképp az esetleges javítások miatt, illetve nem nagyon szeretnék 1 millió fölé menni javításokat is belekalkulálva így első autóként)

2023. márc. 13. 08:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ezek az 1.2 VW motorok nem éppen csúcskategóriásak.

1.4 Polo-n nem gondolkoztál esetleg? Fabia-ból talán kevesebb van 1.4-es

Fiesta-ból, ha az 1,25 zetec motorra gondolsz, az nagyon jó volt a maga idejében, de ott is a rozsda már a legnagyobb ellenség

2023. márc. 13. 08:22
 2/13 anonim ***** válasza:
Közlekedésre elég az 1.2 is.
2023. márc. 13. 08:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Én a 3 henger miatt biztos nem venném az 1.2-es Fabiát, akkor inkább valami nagyobb motorral.
2023. márc. 13. 08:50
 4/13 A kérdező kommentje:
Tehát ha nem sikerül kifogni jó 1.4-es fábiát, akkor inkább valamelyik ford?
2023. márc. 13. 09:42
 5/13 krwkco ***** válasza:
A 70 lóerős 1,3-as 8 szelepes Fiesta láncos vezérlésű. Megspórolod a vezérműszíjcsere árát. (Persze a fogyasztásokat is figyelembe kell venni.) Egyszerű, régen tervezett, bevált motor. Minden flikk-flakk nélkül.
2023. márc. 13. 11:36
 6/13 Zora1 válasza:
fusionbol az 1.4 es dizel a legjobb
2023. máj. 16. 17:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Már vettem egy 1.3-as fiestát.
2023. máj. 16. 20:17
 8/13 anonim válasza:
Bevált a Fiesta?
2023. szept. 24. 10:33
 9/13 A kérdező kommentje:

Háát, igen egyébként úgy ahogy be.

De sajnos azt sem merem mondani, hogy nagyon jól jártam vele. Ha visszamennék az időben, akkor is Fiestát vennék, csak másikat.

Kipufogót kellett cserélni vétel után, valamint a klímacső lyukas.. Meg néhány apróság is volt. Így a nyár elég szenvedős volt, majd március körül megcsináltatom. Ugye vételkor sajna nem jött át, hogy nem működik, mert hidegek voltak még akkor. Persze nem garancia, az sem ha másikat veszek az jobb lett volna, mindig vannak rejtett hibák.

Most volt rajta akksi csere, stabilizátor, billenésgátló, alsó gömbfej, olaj és szűrőcsere, összesen 170 ezret hagytam ezekre a szerelőnél, viszont most 2 év friss műszakis.

Szerintem még 1 évet használom és eladom.

De amúgy jó szaladgálósnak, néha hosszabb utakra is szoktam használni, teljesen kényelmes, vegyes fogyasztás 6.5-7 liter (lehetne jobb nyilván), meg amúgy szerintem jól is néznek ki ezek a kis 2005-ös fiesták.

Most a klímán kívül minden rendben van vele, teljes átvizsgáláson esett át, így szerintem amennyit ráköltöttem, majdnem annyival többet is ér, főleg mivel hogy eleve nem túlárazva vettem.

Ahogy elnézem neten, elég jó árakat elkérnek a jobb állapotúakra, szerintem jövőre elfogom tudni adni annyiért amennyiért vettem, szóval ha úgy nézzük, csak a szervízbe kerül nekem az a másfél év autókázás amíg nálam van/lesz.

2023. szept. 24. 13:46
 10/13 krwkco ***** válasza:

Szerintem 170 ezerből rendbehozni egy 500 ezerért vett autót, az teljesen normális. Végül is ezeket nem azért adják el, mert a tulaj már megunja, hogy nincs rajta több javítanivaló. :-)

De biztosan megéri gatyába rázni és 1,5 év után eladni? Ha másik használtat veszel, kezdheted előlről.

2023. szept. 24. 15:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!