Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van ez ha már egyszer a...

Hogy van ez ha már egyszer a gumi árát kifizettem a leadásért miért kell fizetni?

Figyelt kérdés
Amikor megvásárolom a gumikat az autóra kifizetem az árát meg adókat és utána mikor a kopott gumit le akarom adni még én fizessek?

2023. márc. 11. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne add le.
2023. márc. 11. 11:16
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

A lakcímednek megfelelő hulladékudvarban elvileg évi egy garnitúra személyautó abroncsot ingyen le tudsz adni.

A gumi ára tudtommal nem tartalmaz olyan adót, amit a hulladékkezelésre fordítanak. A gumi árát a gyártónak és a kereskedőnek fizeted az áruért és a szolgáltatásért. Az abroncs veszélyes hulladéknak minősül, amivel a gumisnak is dolga van, talán fizet is a leadásáért, ezért kér tőled pénzt, hogy leadhasd nála. Olyannal viszont nem találkoztam, hogy ezt felszámolnák, ha náluk cserélteted a gumit. Ha odaállítasz egy gumival a kezedben, nyilván nem fogja jófejségből átvenni tőled.

2023. márc. 11. 11:26
 3/8 A kérdező kommentje:

2/

Hát itthon én ahova vittem régen se találkoztam olyannal,hogy át vették volna ingyen ha már nem jó.2 garnitúra gumi maradt rajtam egy téli meg egy nyári nem futották le teljesen magukat mivel nem megyek havonta több ezer kilométert de most már 4 évszakosat használok.

2023. márc. 11. 11:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Akkor az egyiktől elvileg meg tudsz szabadulni ingyen. A másikat meg vagy kifizeted, vagy jövő évig tárolod, így megint ingyen le tudod adni.

Tőlem még soha nem kért érte pénzt a gumis, ha nála szereltettem át a gumikat, de nyilván a szerelési árakba bele van építve a hulladékkezelés költsége is.

2023. márc. 11. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha kifizetted a kaját, miért kell csatornadíjat és szemétszállítást fizetni? Ilyen szintű a kérdésed.

Amúgy nálunk a hulladékudvarban magánszemély évente 8 db-ot teljesen ingyenesen leadhat.

2023. márc. 11. 12:47
 6/8 A kérdező kommentje:

5/

Nézőpont kérdése,de egyébként bárhol olvastam most csak egy garnitúra gumit írt a hulladék udvari leadásra.

2023. márc. 11. 22:17
 7/8 veterán vas ***** válasza:

Miskolci vagyok, nálunk a hulladékudvarban -a többi szeméttel együtt- ingyen leadhatók az abroncsok.

Ha gumisnál cseréltetem, akkor pedig értelemszerűen ott marad, és semmit sem kell fizetni utána.

(nézd meg bármelyik gumis udvarán ott áll hegyekben a kopott abroncs)

2023. márc. 11. 22:33
 8/8 anonim ***** válasza:

"Nézőpont kérdése,de egyébként bárhol olvastam most csak egy garnitúra gumit írt a hulladék udvari leadásra."

Igazad van, én múltkor 8 db-ot adtam le. De megnéztem pontosan a szolgáltató oldalán. Parancsolj:

"Megnevezés: gumiabroncs éves mennyiség: 165 kg vagy 15 db (személygépjármű gumiabroncs 21” (53 cm) átmérőt meg nem haladó méretben)"

2023. márc. 12. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!