Litereket jelenthet fogyasztásban egy guminak a típusa?
Úgy értem pl mondjuk nyári vagy téli gumi után lehet literekkel több egy autó fogyasztása pl egy 4 évszakos gumival pl a 4 évszakos gumi Üzemanyag-takarékossági osztály C
Vagy esetleg az üzemanyag minőségében is lehet keresni az okokat?
Volt egy autóm 7 liter feletti fogyasztást ritkán láttam 1.6 benzin aztán most nem tudom a 4 évszakos gumi felrakásával kapcsolatba összehozható e de egy idő múlva már sokszor jött ki 7.2 literes fogyasztás de hál isten nálam ez volt a max.Taposni nem szoktam neki max ritkán,hogy ne lustuljon de csak kicsit.
AZ azért a 2 deci, ezen görcsölsz.??
Nem jól számolod inkább a fogyasztást.
Nem igazán.
Viszont a mérete, nyomása az sokat jelenthet, mert a göndülési ellenállásra hatással vannak.
2/
Én a nyomást azt folyton ellenőrzöm még akkor is ha nem kéne.
Szerintem a teli-nyári között simán lehet 1/2 liter.
De a 4 evszakosról nincs tapasztalatom sajnos.
Az egy l feletti erteket túl soknak tartom.
Télen elképzelhető egy kis különbség az alacsonyabb hőmérséklet miatt.
Ha valaki ezt figyelmen kívül hagyja, akkor azt a téves következtetést is levonhatja, hogy a téligumi a ludas.
Különben az a 2 deciliter eltérés, még a "pontatlan mérés" kategóriába is belefér. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!