Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel corsa e 1.4 90Le szívó...

Opel corsa e 1.4 90Le szívó benzin vs 1.4 101Le Turbo benzin fogyasztásban és használhatóságban mennyi a két motor között a különbség?

Figyelt kérdés

2023. febr. 3. 12:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%

Előszőr is nézz utána,hogy ne legyen láncos a vezérlése.Azokkal csak a baj van.Legalább is a D corsánál az összes benzines motor,kivéve az 1.6 turbót,láncos vezérlésű,lomha,ócska motorok voltak.

Az álltalad említett motorok között fogyasztásbeli különbség minimális lehet.A turbós motor mellett szól,hogy dinamikusabban mozgatja az autót és ad némi vezetési élményt.Ezekben többnyire sportfutómű van.Hátránya,hogy kényesebb az olajcserére,bemelegítésre és a kuplungcsere is drágább mint a szívóbenzinesnél.

Én tuti akkor is a turbósat választanám.

2023. febr. 3. 14:29
 2/17 A kérdező kommentje:

1/

Ez már az E szériás corsa olvasgattam utána most a vezérlést nem tudom de erről a motorról több helyen jót írtak azt mondták ez ajánlott motor lenne az autóhoz.Kérdés mennyivel tud kevesebbet is fogyasztani a sima szívó benzines verziótól mert ugye itt 10 lóerő többlet van meg75nm rel többet tud plusz 6 sebességes váltó és a benzines 6000 nél adja le a teljesítményét addig ez 3500 fordulatnál.

Ami engem nagyon érdekelne a tartósság és a fogyasztás,mert két autót néztem ki az egyik szívó benzines 1.4 es a másik meg ez a turbo viszont ez valamennyivel jobb árban van ugyan olyan paraméterekkel.

2023. febr. 3. 14:43
 3/17 anonim ***** válasza:

A turbós 1.4 háromféle teljesítménnyel árulták.A motor ugyan az,csak szoftveres különbségek vannak.Utána néztem és a 100le változatot 150le-re lehet szoftveresen írni,ha elviszed egy erre szakosodott műhelybe.Ez teljesen biztonságos,nem árt a motornak.

Ezt csak érdekességképpen írom,ha esetleg a turbós mellett döntesz és picit sportosabb autót szeretnél csinálni belőle.

2023. febr. 3. 15:25
 4/17 A kérdező kommentje:

3/

Fogyasztás is lehet kedvezőbb akkor?Gondolom a nyomatéka is nagyobb lesz.És akkor nem venné jobban igénybe a motort a plusz 50 ló?Na meg kérdés mennyiért írnak egy ilyet át és hol?

2023. febr. 3. 16:10
 5/17 A kérdező kommentje:
Ja meg még egy strat stop rendszeres a motor amit néztem azt esetleg ki lehet kapcsolni valahogy vajon?Mert úgy hallottam nem tesz jót a motornak.
2023. febr. 3. 16:11
 6/17 anonim ***** válasza:
Nincsenek ingyen lovak.Biztos többet fog fogyasztani akár 1literrel is.Na de nagyobb lesz az élmény és az megér 600Ft-ot.Az én autómból 150le. helyett lett 192le.Szintén corsa,csak 1.6 turbó.Anno 75.000Ft volt a művelet,most gondolom több.Én semmilyen negatív változást nem vettem észre az évek alatt.Jobban megy,nagyobb a nyomaték is,fogyasztása városban 10liter körül,országúton 6.5liter
2023. febr. 3. 16:31
 7/17 A kérdező kommentje:

6/

Igaz dízelnél de olyat hallottam,hogy a motor teljesítmény növelésével optimalizálódott is kicsit a motor.De én már kinőttem ebből a kitaposom a padlón a gázt meg így meg úgy gyorsuljon dologból.Engem az érdekel ne fogyasszon sokat ne pörögjön annyira sokat,hogy nagyon hangos legyen itt ugye nyomaték meg hatos váltó segít benne meg ellegyek vele én 90km/h val szoktam közlekedni ritkán taposom oda egy autónak csak néha kicsit.Szóval nekem nem biztos,hogy többet ér az az élvezeti faktor ami neked mert engem az nem érdekel.Anno volt motorom azon régen kiéltem magam most meg már higgadt ember vagyok,szeretek csak úgy menni nézelődni élvezni,hogy gurulok valahova.

2023. febr. 3. 16:50
 8/17 anonim ***** válasza:
27%

Én is már közelebb vagyok az 50-hez és nem vagyok egy száguldozós típus.De fontos,hogy erős autó legyen alattam.Igazából sráckorom óta autób.uzi vagyok,de megértem azt is ha más nemaz.

Ha csak a fogyasztást nézed és a megbízhatóságot,akkor viszont a corsát engedd el.Nézzél inkább suzukit,toyotát.

2023. febr. 3. 18:11
 9/17 A kérdező kommentje:

8/

Én sosem voltam autó bu..i inkább motor bu...i de már azt is kinőttem,nekem egy autó volt az álmom amit meg is vettem de egy balesetben oda lett sajnos pedig nem akartam másikat meg nem is érdekelt másik.az 1.6 szívó benzin 110 lóerő volt nekem tökéletes volt mindenben.

Fura de mások meg mást mondanak a megbízhatóságról sokan azt mondják elég jó motorok vannak bennük.Toyotát néztem de az még aránytalanabbul drágább mint az opel corsa ráadásul majdnem 4 évvel öregebb is és az opel corsa meg pl a toyota yarishoz képest meg akár egy cliohoz képest szinte nagy autós szövet az ajtókon is clioban még az se nagyon van meg kicsit komolytalanabb a többinek a belseje talán a yarisé még tetszett is de a corsa fényévekre előrébb van belsőben meg külsőben is tuti.

Suzuki lehet jó de nekem nem kéne.Amúgy nekem renaultom volt tudom az meg sz..r francia....

2023. febr. 3. 18:23
 10/17 anonim ***** válasza:

Amire Neked kell, az inkább az 1.4 szivó benzin. Nekem is Opel van 1.4-es 90LE szivó benzin, láncos, előtte 1.6 101LE volt az nem láncos volt. Ha nem száguldozol, ha nem taposod stb és a kisebb üzemeltetési költségek érdekelnek, ne tagadjuk már le, hogy a minél egyszerűbb konstrukció a jó --> szivó benzin. Turbó komplexebb rendszer, eleve több a hibalehetőség! Az 1.4 lomhább az 1.6 után, ráadásul Astrából Merivába ültem át, ami nehezebb, nagyobb kasztnis is ráadásul, de 40 év felett már az embert nem a száguldás motiválja, hanem hogy egyáltalán fenn tudjon tartani egy autót ami elviszi munkába, gyerekért, anyóshoz stb meg hogy milyen a felszereltsége (sok biztonsági van az enyémben), tehát elsődleges szempont hogy menjen, megbizható legyen, és ha költeni kell rá, viszonylag olcsóbban jöjjön ki. Az autózás mindenképp pénz, de nem mindegy mennyi.

A 90 lóerővel én is megfontoltabban előzök, egy 110 LE már dinamikusabb, és jobban motivált hogy belmenjek olyan helyzetekbe, amikbe az 1.4-el már nem merek belemenni és talán jobb is igy. Hozzáteszem megfontoltan vezettem, előzéskor mindig előre kiraktam az indexet, lássák hogy menni fogok, és volt hogy előzésből inkább fékezéssel visszasoroltam az előzendő jármű mögé ha úgy ítéltem meg hogy mégsem tudom biztonságban befejezni a manővert.

Hozzáteszem én is autób*zi voltam vagyok, sir is a lelkem az 1.6-os dinamikája miatt, de egyre jobban drágul az autózás és átértékeli az ember mi a fontos. Egy nagyobb turbó javítás árát inkább a házam szigetelésembe ölöm :)

Összességében én az 1.4 szivó benzint ajánlom ha az Általad irtakból kellene választani.

2023. febr. 7. 10:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!