Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A négyévszakos autógumi...

A négyévszakos autógumi anyagát tekintve melyikhez áll közelebb?

Figyelt kérdés

A téli, vagy a nyári gumihoz, vagy lágyságát tekintve a kettő között van valahol félúton?

Hogyan viselkednek esőben? A nyári gumikkal elég rosszak a tapasztalataim esőben. A télieket biztonságosabbnak tartom a vizes úttesten.

2023. febr. 23. 13:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
37%

Akkor szar a nyárigumid.

a négyévszakos meg kb téligumi anyaga egy félnyárias mintával, igazából nem jó se télen se nyáron.

2023. febr. 23. 15:01
 2/19 anonim ***** válasza:
68%
A nyári gumi a vizes, meleg útra van kitalálva, ha rossz tapasztalataid vannak vele akkor vagy szar minőségűt vettél vagy amit mást kidobna már, te azt használtad.
2023. febr. 23. 15:06
 3/19 anonim ***** válasza:
64%

Pontosan ahogy előttem írták. A nyári gumi az esőre van kitalálva, a téli pedig hóra. Ha a téli neked jobb esőben, akkor nagyon szar nyári gumijaid vannak.

Amúgy a kettő között félúton.

2023. febr. 23. 15:39
 4/19 anonim ***** válasza:

Én 4 évszakost vettem most először, de meglepően jól viselkedik .

Tél mér évek óta nincs nálunk.

2023. febr. 23. 17:17
 5/19 A kérdező kommentje:

Az igaz, hogy a nyári pirellieim már kidobásra érettek, mert öregek és rideggé váltak, esős úton nagyon csúsznak. Helyettük szeretnék venni olyanokat, amelyikek jól viselkednek a vizes aszfalton, mert olyan útviszonyoknál szoktak fékezési, megállási problémáim lenni. Ezért gondoltam, hogy talán a négyévszakos gumi jobb választás lenne számomra, figyelembe véve az autózási szokásaimat is, hogy pl. télen nincs használva a kocsi, max csak ha ilyen tavaszias az idő, mint most.

A téli gumik tapadásával egyébként elégedett vagyok, de gondoltam megkérdezem itt is, hogy mire lehet számítani a négyévszakosak viselkedését illetően.

A téli gumik nincsenek olyan jók vizes aszfalton mint a nyáriak? Ez hogy lehet?

2023. febr. 23. 18:24
 6/19 anonim ***** válasza:
Ha télen egyáltalán nem használod, akkor kár a négyévszakosért felárat fizetni, vegyél nyárit és kész. A téli guminak hóban és hidegben van értelme, de ha ezeket elkerülöd, akkor nem is kell vele számolni, mehet a nyári. Fele annyi, mint a négyévszakos és a te felhasználásodban hasznosabb/jobb is.
2023. febr. 23. 18:30
 7/19 anonim ***** válasza:
68%
Toyo négyévszakost használok és hideg vizes aszfalton egyértelműen jobb mint a nyári. Nyári vizes úton is viszonylag jó, egyedül a kánikulai napokon, a forró aszfaltot nem bírja. Ilyenkor nagyon lágy lesz és szinte rákenődik az aszfaltra egy erősebb fékezéskor.
2023. febr. 23. 19:03
 8/19 anonim ***** válasza:
Amelyik gumi meg van keményedve, az nem nevezhető már semmilyen guminak. Az egyszerűen kuka. Nem azzal van gond hogy nyári(volt). Ha valóban fixen nem kell soha hidegebb időben, akkor valóban felesleges még a négyévszakosos is, vegyél egy új, valódi nyári gumit.
2023. febr. 23. 19:22
 9/19 anonim ***** válasza:

7. Rákenődik neked az agyad!!

Akkor 2 hét alatt elkopna !!

2023. febr. 23. 20:00
 10/19 anonim ***** válasza:

9-es!

A szinte szónak az értelmezése nem megy?

2023. febr. 23. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!