Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli + nyári, vagy négyévszako...

Téli + nyári, vagy négyévszakos? Olvasd!

Figyelt kérdés

Van egy régi autónk amit már csak alkalmanként használunk, kb havi párszor.

Most vagyunk ott hogy elkopott / elöregedett a téli és a nyári szett is, mindkettő cserés, de elgondolkodtam hogy erre a tartalék autóra már nem vennék két külön szettet mint eddig.

Az all season gumik tényleg mind rosszak, vagy csak szélsőséges körülmények között, mint a szezonálisak? Nagy havat nem láttam itt már évek óta, de ha van is nagyon kevés az esély rá hogy pont ezzel a kocsival mennénk akkor bàrhova.

13” kerekei vannak, egy Toyo szettet néztem ki rá, amúgy egy 60 lóerős alig 1 tonnás 31 éves verda úgyhogy nem mintha eszeveszett tempókat mennénk vele bárhol.

2022. nov. 26. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes lesz rá a 4 évszakos.
2022. nov. 26. 22:14
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Középkategóriás négyévszakosat rá.
2022. nov. 26. 22:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan mehet rá a 4evszakos.
2022. nov. 27. 01:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Toyo Vario V2 van az egyik kisautómon. A nyári kánikulában egy kicsit ellágyulnak, de egyébként teljesen jók.
2022. nov. 27. 07:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jók a mai négyévszakosak a magyar útviszonyokra, akár még nagyobb futás esetén is. A Michelin Crossclimate 2 például a téli gumik között is a középmezőnyben helyezkedik el. Szóval a legjobb négyévszakosok tudják azt, mint az közepes szezonális gumik. Ilyen átmeneti időben pedig a legjobbak.
2022. nov. 27. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a lényeg: "Van egy régi autónk amit már csak alkalmanként használunk, kb havi párszor."

Alkalmankénti használat esetén meg tudod oldani, hogy nem viszed ki az autót ónosesőben és fél méter hóban. Így erre tökéletes a négyévszakos.

Írom ezt úgy, hogy én váltogatok téli-nyári között. De azt azért teszem, mert a munkám miatt hóviharban éjszaka is el kell indulnom, ha épp úgy van. Tehát nekem kevésbé lenne optimális a négyévszakos. A fent vázolt használat pont az, amire ezeket elsősorban kitalálták.

2022. nov. 27. 08:59
 7/8 anonim ***** válasza:
8%

vagy 4 évszakost vegyél, vagy vegyél nyári gumikat és azt hagyd fent egész évben

Ha nem indulsz el vele télen havazásban nagy távra, hegyekbe sielni akkor bőven a legjobb a nyári gumi

A évszakos sajnos nyáron is szar meg télen is, de ha megnyugtat a tudat hogy neked olyan gumid van ami minden évszakra "jó" akkor vegyél 4 évszakost

Én több mint 20 éve nyári gumival autózon, télen és nyáron is:)

2022. nov. 27. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:
A 4 évszakos tökéletes mindkét évszakban. A barázdáltsága miatt sok téli gumit megver, nyáron pedig teljesen teljesen midn1, hogy mi van fent.
2022. nov. 29. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!