Ha csak egy garnitúra autógumira van pénzem, akkor milyet érdemes venni? Télit, nyárit, vagy négy évszakosat?
Négy évszakos semmiféleképp ne vegyél.
Attól függ télen mennyit használod az autót,ha sokat akkor inkább téli gumi legyen rajta egész évben.
Inlább nyáron járj téli gumival, ne télen nyárival.
Ugyanakkor azt is érdemes mérlegelni, hogy memmyit autózol, ha sokat, akkor valahogy ki kellene gazdálkodni a téli és a nyári szettet is.
A négy évszakos gumikkal az a baj, jogy sem télen, sem nyáron nem igazán jók, és való igaz, télen sincs mindig hó és fagy, de a zimankós napokon a négy évszakos gumi is nyáriként viselkedik
Ha tényleg csak 1 garniturára van pénzed, akkor 4 évszakosat vegyél. Én évekig olyannal jártam, nekem bevált. Viszont ha most veszel nyárit és télire össze tudod hozni az árát, akkor vegyél télit is ősz környékén.
Bár a cserélgetése is kiadást jelent.
legtöbbször azok szidják a 4 évszakost, akik sose használták...én tavaly július óta használok Michelin CrossClimate-et, és túléltem a telet, pedig novembertől februárig elautóztam 8ezer km-t vegyesen főúton, autópályán, latyakban, fagyban.
az ónos eső kifogott rajta, de az meg egy jobb téli gumin is kifog, ésszel kell vezetni vagy ilyekor leginkább sehogy.
nyáron lehet jobban kopik egy nyárinál, de annyira sem kopik, mint a téli, tehát ha valaki csak télivel közlekedik, biztos elúszik néhány hónapja a kopás miatt.
arról meg már ne is beszéljünk, hogyha véletlenül baleset részese az ember, a biztosító megtagadhatja a kártérítést azzal az indokkal, hogy nem évszaknak megfelelő gumi volt fenn(igen, még nyáron is a téli gumival...bár nem logikus, de az összes biztosító fillérb_szó...)
4 évszakost vegyél! Megspórolsz 1 garnitúra, meg évi 2 szerviz árát!
Normálisan kell vezetni és akkor sokáig jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!