Amikor kanyarodó sávban várakozok a lámpánál, kell irányjelzőt kapcsolni, vagy elég csak a kanyarodás megkezdése előtt? Mit mond erre a KRESZ?
Ez pont nem arról szól, amit én kérdeztem.
1. Itt nem áll meg, eleve más szitu.
2. Amit mond, kötelesek vagyunk kihasználni, az meg hülyeség.
Ésszerű kihasználni, de amíg nem éred el a záróvonalat, besorolhatsz. Lehet ott jut eszedbe.
A kanyarodó főútvonal egy kivétel, de a kanyarodást amúgy jelezned kell. Akkor is, ha kötelező haladási irány.
Nemrég csináltam egy kategóriát, és fixen emlékszem,hogy az eTitanban az volt,hogy végig kell(ene) mennie az indexnek.
Pont azért emlékszem,mert a tanfolyam előtt én is feltettem ezt a kérdést 😁
Folyamatosan használni kellene az indexet, de a gyakorlatban nagyon kevesen használják. Akkor jeleznek ha vált a lámpa.
Kanyarodó főútvonalnál is kötelező az irányjelző használata, sőt ha a gyalogos pont akkor és ott szeretne átkelni az úttesten akkor a gyalogosnak van elsőbbsége. Szlovákoknál, lengyeleknél ha kint a kanyarodófőútvonal tábla (náluk nagyon gyakori) sokan használják az irányjelzőt még a semmi közepén is. Magyarországon nem divat. Viszont forgalmivizsgán megkövetelik, Veszprém).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!