Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az miért van hogy az alacsonya...

Az miért van hogy az alacsonyabb státuszú autóval többször dudálnak le mint amikor a másik autóval megyek?

Figyelt kérdés

Van egy fehér fiat qubo 1,3 Mjet autóm. Alltalaban óvatosan komótosan megyek. Van hogy a főúton ahol 90 el lehet menni csak 85 el megyek és olyankor sokszor agresszíven megeloznek és látom hogy át néznek miközben előznek. Vagy amikor elindulok otthonról pl télen hideg motorral akkor nem szoktam neki nyomni amíg nem melegszik fel és nem gyorsítok nagyon gyorsan és lehet épp 40 el megyek 64 helyett és ordító bőgő motorral előznek meg.

Vagy amikor nagyon ritkán (tényleg nem jellemző csak nagy ritkán) 2 mp később veszem észre hogy zöld a lámpa de már az első 10 ed mp ben nyomják mögöttem a dudát.

És ami a kérdés igazából az az hogy amikor a másik kocsival megyek ami egy 2020 skoda suberb ebben az esetben sokkal türelmesebbek velem és nem olyan agresszíven indulatosan reagálnak az emberek. Pedig ezzel is pontosan ugyan úgy közlekedem. Ennek mi az oka?

2023. jan. 29. 22:56
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
#30 Nem, nem értettem félre, te bagatellizálsz egy csomó dolgot kedvedre, csak mert béna vagy. De más kérdéseken látom, ki hogyan keni meg a vizsgabiztost, szóval igazából nincsenek tévképzeteim arról, hogy miért olyan a közlekedési "kultúra", amilyen, amikor egy csomó autóvezető még egy forgalmi vizsgán sem tudna átmenni, pedig annál biztonságosabb és egyszerűbb autóban töltött 50 perc a világon nincsen. Mondom, nem az autóddal van a baj, hanem veled.
2023. febr. 3. 13:22
 32/45 A kérdező kommentje:
Értem. Mit bagetelizaltam?
2023. febr. 3. 13:40
 33/45 anonim ***** válasza:
"és emiatt tudok csak később elindulni noha már rég mehettem volna" tehát szerinted ez balf*sz. De amikor te 50 helyett csak 40-nel mész, és letolnak az útról, akkor az autódnak kicsi a presztízse, és nem te vagy a balf*sz.
2023. febr. 3. 13:41
 34/45 anonim ***** válasza:
És amúgy te vagy a frusztrált, mert ha valaki előttem 40-nel megy és szerintem indokolatlan, akkor megelőzöm és el is felejtem. Te meg hazaérve még az internetre is képes vagy kiírni, hogy "juj, óvó néni, csúnyán bántak velem". Elég nagy baj, ha nem tudsz úgy 40-nel menni, hogy nem foglalkozol azzal, hányan előznek meg meg villognak, és még hazaérve is ezen sopánkodsz. Gondolom, mennyire figyelsz az útra, ha napokkal később is ez jár a fejedben. Ezért mondjuk nem balf*sz vagy, hanem ideggyenge.
2023. febr. 3. 13:43
 35/45 A kérdező kommentje:
Én elsőre atmentem minden vizsgán. A B-n és az A1-en is később pedig az A korlátlanon is. Nem kellett senkit meg kennem hozzá. Később pedig a PÁV 1 en is mert olyan munkám volt ahol ezt megkövetelték hogy dolgozhassak.
2023. febr. 3. 13:44
 36/45 A kérdező kommentje:

" "juj, óvó néni, csúnyán bántak velem". Elég nagy baj, ha nem tudsz úgy 40-nel menni, hogy nem foglalkozol azzal, hányan előznek meg meg villognak, és még hazaérve is ezen sopánkodsz. Gondolom, mennyire figyelsz az útra, ha napokkal később is ez jár a fejedben. Ezért mondjuk nem balf*sz vagy, hanem ideggyenge."

😂😂 Elmehetnél standuposnak is. Amúgy csak szórakoztatnak a magad fajta emberek. Köszönöm az elemzést minden úgy igaz ahogy mondod.

2023. febr. 3. 13:46
 37/45 anonim ***** válasza:
#35 Akkor felmerül a kérdés, miért tolnak le téged az útról, meg az is, hogy téged ez miért zavar. Én motorral szakadó esőben szerpentinen 60-as táblánál simán megyek 40-nel, ha azt érzem biztonságosnak, és nem érdekel, hogy az autók 80-nal záróvonalon előznek. Inkább azt figyelem, hogy a szembejövő balf*sz autós mikor sodródik a sávomba és legyen elég tartalékom. De nem jövök ide panaszkodni, hogy mikor melyik járművemen mit tapasztalok, mert van annyi mentális rezilienciám, hogy el tudom engedni, és ha veszélybe sodornak, remélhetőleg meg tudom oldani a helyzetet. Ha nem így lenne, nem mennék ki a közútra amíg nem látott pszichiáter.
2023. febr. 3. 13:47
 38/45 A kérdező kommentje:

"De amikor te 50 helyett csak 40-nel mész, és letolnak az útról, akkor az autódnak kicsi a presztízse, és nem te vagy a balf*sz."

Én leszek a kedvedért balfasz. De attól még így van igen. És ha másik kocsiba ülök akkor ez nem jellemző.

2023. febr. 3. 13:47
 39/45 anonim ***** válasza:
Mondjuk arra gondoltál már, hogy BMW-vel, Audival, Mercivel meg újabban Skodával nem packáznak az emberek, mert a többségük nem ismeri a jobbratartást, indexet, cserébe sávot tartani sem mindig tud, hogy jobb elkerülni velük a potenciális konfliktust??? Szóval igen, valamennyire benne van az autód, az ilyen skodást én sem előzöm ki jobbról meg én sem megyek nagyon közel hozzá, mert kiszámíthatatlan gyökerek vezetik.
2023. febr. 3. 13:50
 40/45 A kérdező kommentje:
Mikor fejezed már be ezt a házmester tempót? Mi vagy te valami Magdi anyus? Ha szerinted gyökér a kérdés meg felesleges akkor miért kommentelsz? Komolyan már harmadszor jössz ezzel. Valami újat is kitalálhatnal. Am szerintem balf@szság amit csinálsz motorral. A leg veszélyesebb az amikor autóval előzik a motorost. Elég ha valami fakezu 3,14na nem tart elég távolságot kicsit meglök és neked véged. Persze az is veszélyes ha túl gyorsan mész nem megfelelő körülmények között. De ha ennyire nem mersz menni motorral és folyamatosan elozgetnek akkor te is balf@sz vagy.
2023. febr. 3. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!