Az miért van hogy az alacsonyabb státuszú autóval többször dudálnak le mint amikor a másik autóval megyek?
Van egy fehér fiat qubo 1,3 Mjet autóm. Alltalaban óvatosan komótosan megyek. Van hogy a főúton ahol 90 el lehet menni csak 85 el megyek és olyankor sokszor agresszíven megeloznek és látom hogy át néznek miközben előznek. Vagy amikor elindulok otthonról pl télen hideg motorral akkor nem szoktam neki nyomni amíg nem melegszik fel és nem gyorsítok nagyon gyorsan és lehet épp 40 el megyek 64 helyett és ordító bőgő motorral előznek meg.
Vagy amikor nagyon ritkán (tényleg nem jellemző csak nagy ritkán) 2 mp később veszem észre hogy zöld a lámpa de már az első 10 ed mp ben nyomják mögöttem a dudát.
És ami a kérdés igazából az az hogy amikor a másik kocsival megyek ami egy 2020 skoda suberb ebben az esetben sokkal türelmesebbek velem és nem olyan agresszíven indulatosan reagálnak az emberek. Pedig ezzel is pontosan ugyan úgy közlekedem. Ennek mi az oka?
"Ha nem nyomorék béna kacsa módra "vezetnél" feltartva a várost, nem dudálnának le."
De nem érted a lényeget :)
Nem így vezetek, de tegyük fel hogy így van.. Oké.
De akkor a másik autóval már nem vagyok béna? Vagy hogy van ez pubi?
"Az alapvető kérdés, hogy mit foglalkozol azzal, hogy ki dudál meg ki nem. Kit érdekelnek az idióták? Dudáljon a hülye, aztán úgyis elhajt."
Annyira nem foglalkoztat hogy lelkiismereti kérdést csináljak belőle épp csak annyira hogy egy kérdést megért mi köze van ennek a kocsihoz. Mert a szubjektív tapasztalatom az hogy el várják ha olcsóbb-gyengébb autóval vagyok akkor legalább tiporjam neki ellenben ha drágábbal akkor türelmebbek.
Nem lehet, hogy a fiat sebességmérője többet csal?
Mostanában vezettem egy új skodát, abban tök pontos, talán 1 km/h-val mutatott csak többet a gps-hez képest. Fiatban volt, hogy 10-15%-kal többet mutatott.
Francot, nyolcvannal támolyogsz ott akol 100-al megy mindenki.
30+os kiskocsival járok a hétköznapokban, de valahogy sosem érnek ilyen atrocitások, sőt, én vagyok az általában aki kerülget mindenkit.
Ja, így oké.
Akkor pszichológia: "erősebb kutya kopulál"
"Francot, nyolcvannal támolyogsz ott akol 100-al megy mindenki.
30+os kiskocsival járok a hétköznapokban, de valahogy sosem érnek ilyen atrocitások, sőt, én vagyok az általában aki kerülget mindenkit."
De ezzel semmit nem cáfoltál meg abból amit állítottam csak mondod a süket dumádat ahelyett hogy értelmezni tudnád amit olvasol.
Igen, van hogy 80 al megyek , de nem ez nem is tagadtam hogy ne lenne ilyen. Nem ez a lényege a kérdésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!