Az miért van hogy az alacsonyabb státuszú autóval többször dudálnak le mint amikor a másik autóval megyek?
Van egy fehér fiat qubo 1,3 Mjet autóm. Alltalaban óvatosan komótosan megyek. Van hogy a főúton ahol 90 el lehet menni csak 85 el megyek és olyankor sokszor agresszíven megeloznek és látom hogy át néznek miközben előznek. Vagy amikor elindulok otthonról pl télen hideg motorral akkor nem szoktam neki nyomni amíg nem melegszik fel és nem gyorsítok nagyon gyorsan és lehet épp 40 el megyek 64 helyett és ordító bőgő motorral előznek meg.
Vagy amikor nagyon ritkán (tényleg nem jellemző csak nagy ritkán) 2 mp később veszem észre hogy zöld a lámpa de már az első 10 ed mp ben nyomják mögöttem a dudát.
És ami a kérdés igazából az az hogy amikor a másik kocsival megyek ami egy 2020 skoda suberb ebben az esetben sokkal türelmesebbek velem és nem olyan agresszíven indulatosan reagálnak az emberek. Pedig ezzel is pontosan ugyan úgy közlekedem. Ennek mi az oka?
Nem csak a Skodával van ez így.
Már az 1996-os Audi A4-el sokkal kevésbé agresszívek az utakon, mintha a néhai 2000-es F Astrámmal, vagy a családi 2003-as WagonR-el.....
Utóbbit 3 évig hajtottam, kb. 30 ezer kilómétert tettem bele mazsola korom óta. Megtanultam, milyen az, ha nonstop le akarnak szorítani... lélekben még mindig Suzukis vagyok. 😂
"22 :D Nem lenne egyszerűbb megtanulni KÖZLEKEDNI, nemcsak nyomogatni a pedálokat?"
Vagy adjam el ezt a kocsit és akkor is hátam mögött tudhatom a dolgot? :))
Szerintem ez egy ilyen meddő vita, mint a fegyvertartás, az abortusz, meg a halálbüntetés.
Teljesen más elképzelésünk van arról hogy ki a balfasz. Szerintem az a balfasz aki kiszámíthatatlan nem tudja be akar e fordulni vagy nem, nem tud parkolni vagy nem használja az irányjelzőt egy kereszteződésben és emiatt tudok csak később elindulni noha már rég mehettem volna.
Meg akik beláthatatlan kanyarban előznek és egy hajszálon múlik hogy nem csapódik bele a szembe jövőbe.
Ráadásul a legtöbb esetben főleg egy városon belül semmivel nem jut előrébb tőlem hiába menne gyorsabban a következő pirosnál akkor is találkozom velük. Ha én gyorsan szeretnék menni vagy élményre vágyom akkor motorozom, azzal tényleg lehet haladni egy autóval nem.
A vita olyan, nem a vezetés..
Nyilván szándékosan érted félre. Ebből pedig arra következtetek hogy téged ez sokkal jobban jobban frusztrál mint engem. Azért fel ne robbanj:) Tényleg anyád borogathatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!