Miért hazudják egyesek még mindig hogy az önvezető autó lehetetlen, amikor Los Angelesben és San Franciscoban Waymo robot taxik évek óta fuvarozzák az embereket?
Lázadnak ezen az oldalon a frusztrált taxisofőrök? Egzisztenciális félelem? Rendőri és útkarbantartói kézjeleket jól felismeri a Waymo.
Nem szaros kis pesti környezetben dolgozik, hanem valódi világvárosokban.
Látjátok? Videó: [link]
Ha működni fog, akkor használja fogják nyilván, de nem triviális a dolog.
Én inkább arra tippelek, hogy ez amolyan kiegészítő lesz, mint a távtartó, sávtartó, amit be lehet kapcsolni jó körülmények között, de időnként át kell venni.
A videóid mind a jó széles Amerikai utakat mutatják. Szoktál Budapesten autózni? Úgy gondolod, hogy a pesti körülények között is gond nélkül tudna navigálni?
Egyébként a vita felesleges. Ha működik, akkor el fog terjedni, bárki bármit mond. Miért nem folynak akkor már automata tesztek nálunk is? Egyelőre még Kaliforniában is csak próbaüzem van.
"Én inkább arra tippelek, hogy ez amolyan kiegészítő lesz, mint a távtartó, sávtartó, amit be lehet kapcsolni jó körülmények között, de időnként át kell venni."
Nem, mert ilyesmik már a 2000-es évek végén léteztek.
Ez már évek óta működő városi taxi szolgáltatás sofőr nélkül.
Tehát bárki beülhet kipróbálhatja, ha kifizeti az út árát.
Ahol élek, London menőbb mint Budapest, ja és ez egy igazi világváros.
27: és az utcák szélessége is másfélszer ott akkora kb.
Én drukkolok az önvezetőknek, de ha majd európai nagyvárosokban kezdődnek el a tesztek, akkor lehet majd örülni, mert az amerikaiak ha Európába jönnek vezetni, akkor mindig panaszkodnak, hogy milyen szűkek itt az utcák, nem mindig kereszt alakban találkoznak, stb. mert az európai városokat nem a nulláról tervezték, mint a legtöbb amerikai várost, hanem éveszázadok alatt lettek ilyenek, organikusan nőttek ilyenre, ezért az igazi tesztje az önvezetőknek az lesz, ha ezekkel a szabálytalanul nőtt városokkal is meg tudnak bírkózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!