Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány forintos üzemanyagárnál...

Hány forintos üzemanyagárnál teszitek le a kocsit?

Figyelt kérdés

Kinél mennyi a lélektani határ?

Én most határoztam el, hogy munkahelyre busszal járok. Tegnap tele tankoltam a járgányt, szisszentem is egyet a számla láttán. Bevásárolni, telekre járni marad a kocsi, így egy ideig így kihúzom a 40L benzinnel.

2023. jan. 4. 08:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Az üzemanyag olyan mint a cigi a legtöbb embernek. Akárhogy emelik mindig megfogadod hogy na majd a következő emelésnél és így tovább a végtelenségig. Amíg nem üres az ember tárcája a legtöbb ember fizetni fogja.
2023. jan. 4. 08:20
 2/21 anonim ***** válasza:
82%
Tőlem 1000 Ft is lehet a benzin, akkor is ki fogom fizetni. Nekem bőven megéri hogy a 20 perc autókázás helyett ne másfél óráig kelljen a tömegben és a büdösben buszoznom.
2023. jan. 4. 08:21
 3/21 anonim ***** válasza:
60%
Én is kifizetem. Egyrészt a kocsinak árt, ha hosszú ideig nincs használva, másrészt tömegközlekedjen, akinek hét anyja van. Inkább tankolok sokszor kevesebbet, ezen nem múlik.
2023. jan. 4. 08:24
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Mivel a munkába járáshoz muszáj, így kifizetem, bármennyi is legyen. Mivel nem járok a budira is kocsival, így különösebben nem visel meg, mert egy tank benzinnel elég sokáig elvagyok.
2023. jan. 4. 08:26
 5/21 anonim ***** válasza:
88%
Szintén kifizetem mivel a munkába járáshoz szükségem van rá. Napi 2×80 km. Leállítottam egyelőre a hétvégi túra autózást...
2023. jan. 4. 08:40
 6/21 anonim ***** válasza:
96%
Így van, ez olyan mint a cigi. Kérdező gondolom abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy be tudsz járni tömegközlekedéssel is. Látod, a tiedhez hasonló esetekben valahol most van az a határ, de pl nekem muszáj lesz az 1000 forintos árat is kifizetnem. Mással kell majd spórolnom (pl konditerem bérlet).
2023. jan. 4. 08:40
 7/21 anonim ***** válasza:
96%

Volt már ilyen kérdés itt az oldalon...

Én ha busszal akarnék járni, az háztól házig bruttó 5,5-6 óra lenne. És ez csak az odautam. Autóval ugyanez 2-2,5 óra. Így nem igazán alternatíva a tömegközlekedés.

Nem tudok mit csinálni, ki kell fizetnem az üzemanyagot, bármennyibe is kerül. Vagy választhatom azt, hogy elmegyek munkanélkülinek és utána közmunkásnak, amíg helyben nem lesz más. És akkor valóban nem kell az autó. De jelen árak mellett még jobban megéri a mostani munkám, még ha a fizetésem kb negyedét a kutakon is kell hagynom.

Én amúgy pont a bevásárlással vagyok úgy, hogy arra nem kell az autó. Olyan helyen lakom, ahol 10-15 perc gyaloglásra minden bolt, még hipermarket is megtalálható. Nem vagyok az a típus, aki csak hétvégén vásárol, de akkor aztán púposra rakja a talicskát. Hanem inkább két naponta vásárolok kevesebbet, de mindig frisset. Két szatyornyi cuccot, simán elhozok a kezemben, nem esik nehezemre.

Ilyenkor szoktak jönni, hogy dehát a rekesz ásványvizek... Nem iszom ásványvizet. Két napra való egyéb italt el tudok hozni. Persze van, hogy nagyobb dolgot kell vásárolni. De az havonta egy, maximum két alkalom.

Telkem szerencsére nincs. Nem lenne időm, energiám foglalkozni vele. Gyerekkoromban a szüleimnek volt szőlője. Tavasztól őszig majdnem minden hétvégén az volt a program, hogy be a Ladába és menni kell, kapálni, permetezni, szüretelni... Nekem ennyi bőven elég volt! Elég nekem itthon a ház körül azt a pár méter füvet lenyírni, ősszel a leveleket összeszedni. Ez még nem nyűg, de többre nem vágyom.

2023. jan. 4. 08:47
 8/21 anonim ***** válasza:
68%
Kár is volt az az árstop, ha a legtöbb ember úgyis kifizeti. Legalább most nem 700 lenne hanem csak 600, nem kellene duplán beszedni a hasznot.
2023. jan. 4. 08:50
 9/21 anonim ***** válasza:
46%

Nem igazán értem miért a benzinből áll számotokra az autózás.

Mi a helyzet az egyéb kötelező költségekkel? KGFB, adók stb?

Kopó alkatrészek?

Váratlan szerviz?

Gumiszettek cseréje?

Autó értékvesztése?

Tök érdekes, hogy egy kuplungcserét röhögve köhög ki mindenki. Dízelek esetében alap, hogy hozzá csapatják a kettóstömegűt is, ugrik is 300.000 magyar pénz. Valahogy az sem háborít fel amikor kijönnek a horror KGFB-k. Vagy, hogy úgy egyáltalán mire fel fizeted súlyadót stb.

De ha a benzin 15 ft-al feljebb megy le kell tenni az autót..

Hát barátom akkor az autó neked is egy luxus volt, eddig is. Árstop alatt is.

Bele sem merek gondolni milyen romok lehetnek az utakon, ha egy kb 1500 Ft-al drágább tankolás anyagi összeomlást okoz

2023. jan. 4. 08:51
 10/21 anonim ***** válasza:
36%

Tipik bugyuta hozzáállás.

KGFB, adók. Mindenen van, tehát ebből kiindulva soha nem kéne még egy csokit sem venni....

Kopó alkatrészek. Szintén minden cuccod a házban és a mindennapokban kopó.

Váratlan szervíz. Mivel új autóval járok az esetek nagy többségében, így még sosem kellett a 15 év alatt váratlanul szervizeltetnem.

Gumiszettek cseréje? Ne csináljunk már úgy, mintha évente kéne.

Autó értékvesztése? Minden cucc veszít az értékéből, nehogy vegyél bármit a boltban.

2023. jan. 4. 08:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!