Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány forintos üzemanyagárnál...

Hány forintos üzemanyagárnál teszitek le a kocsit?

Figyelt kérdés

Kinél mennyi a lélektani határ?

Én most határoztam el, hogy munkahelyre busszal járok. Tegnap tele tankoltam a járgányt, szisszentem is egyet a számla láttán. Bevásárolni, telekre járni marad a kocsi, így egy ideig így kihúzom a 40L benzinnel.

2023. jan. 4. 08:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%

Nem a benzin miatt járok sokszor tömegközlekedéssel, hanem a borzasztó közlekedési helyzet (órákig tartó dugók) és a parkolási probléma miatt.

Így, ha Bp belvárosába kell menni, kerülöm az autózást.

2023. jan. 4. 09:15
 12/21 anonim ***** válasza:
53%

#9, én nem tudom te melyik országban élsz... nálunk pár év alatt nem 15Ft, hanem bő 100%-os áremelésről van szó!

Egy évben elautózok 1400 liter gázolajat. Az mostani áron 1 millió forint/év. 3 éve, tehát nem az őskorban ugyanez 450e volt még. És az én fizetésemet nem emelték azóta duplájára. Tehát 550e Ft plusz kiadás, ami eddig nem volt.

Adó: pontosan ugyanannyi, mint akár 10 éve volt. Nem az a pár tízezer forint vág a földhöz. Nem +550e-ről beszélünk!

KGFB: most lesz az évfordulóm februárban. Emeltek 5000Ft-ot. (5000 vs. 550.000!)

Kopó lakatrészek: szerencsére még egy autóm se kopott ilyen mértékben 1 év alatt hogy évi 1 millió csak az alkatrészekre ment volna.

Váratlan szerviz: éves szerviz van, a többi garanciából megy még. De az előző autómra se kellett évente 1 millát locsolni.

Gumiszettek cseréje: 5 évente 120e Ft. Azaz éves bontásban 24e. Ez eddig se ingyen volt. (24e vs. 550.000!)

Autó értékvesztése: Ez az ami manapság szinte nincs! Ha most eladnám a 3 éves autómat, lehet hogy még többet is kapnék érte, mint amennyiért újonnan rendeltem. Ugyan az az autó, amit 2019-ben 7 millióért vettem újonnan, most a 12-t karcolja a szalonokban. De ha ezt a pénzt tegyük fel, nem autóra költöm, hanem otthon tartom a párnacihában, vagy beteszem a bankba 4-5% kamatra, ma reálértéken többet érne?!

2023. jan. 4. 09:28
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Alapvetően igyekeztem úgy szervezni az életemet, hogy ne kelljen állandóan autózni: én home officeban dolgozok, asszony 5 perc sétára, a gyerekek ovija is 5 perc. A legtöbb dolog, ami kell a hétköznapokban gyalog elérhető. Ha mégse, akkor is tűrhető a tömegközlekedés. Szívesen biciklizek is.

Ezzel az életmóddal rengeteg pénzt és időt megspórolunk. Nagyon nem szívesen laknék olyan helyen, ahonnan mindenért autóba kell ülni.

Emelett van autónk. Nyaraláshoz, hétvégi kiránduláshoz, nagybevásárláshoz meg olyan utakra használjuk, ami tömegközlekedéssel körülményes lenne. Ezt viszont nem csökkenteném.

2023. jan. 4. 09:32
 14/21 anonim ***** válasza:
30%

10/13 anonim ***** válasza:

És attól még ezek számodra nem az autó költségei vagy mi???

Mire fizetsz még kötelező biztosítást ahol látványosan vastagon is fog a toll? Igen, minden termék árának egy része pl az ÁFA. Valóban. És? Ki kérdezte?

Mi kopik a házadban? A TV-ben cserélsz kuplungot, kettőstömegűt? A mosógépben cserélsz vezérlést negyed millióért? Nem igazán értem. Egy tisztességesen fenntartott autó HOSSZÚ távon sok pénzt visz szervizre. Nyilván lehet, hogy 2-3 év alatt megúszod egy komoly hiba nélkül. De ha beüt egy durva alkatrész csere akkor már el is szállt az ára a szervizelésednek.

Új autóval jársz, oké. És szerinted igaz ez mindenkire? Többek között a kérdezőre aki épp decib.szót játszik? Feltételezhető a kérdés kontextusából, hogy nem szalonautót vezet a kérdező.

Egy normális gumiszett egy 17 colos kerékre 130-150 ezer Ft. Senki sem írta, hogy évente cseréled.

Úgy gondolod, hogy a mobiltelefonod, mosógéped, hajszárítód úgy veszít az értékéből mint egy 12 milliós autó?

Engejük el szerintem a témát inkább :D

2023. jan. 4. 10:22
 15/21 anonim ***** válasza:
63%

Jah, jobban jársz, ha elengeded, mert rengeteg baromságot beszélsz :D Majd ha lesz házad, rájössz, hogy egy felújításnál és gépcseréknél imádkozni fogsz egy szaros kocsi javításáért :D

2023. jan. 4. 10:24
 16/21 anonim ***** válasza:
24%

Ki mondta, hogy az olcsó? És mi köze az adott témához?

Amúgy annyit írtam, hogy akinek a 15ft üzemanyagár különbség komoly gondot okoz, annak eddig is luxus volt az autózás. Tehát magyarán egy a véleményünk.

2023. jan. 4. 10:40
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Hát ha nincs pénzed tankolni akkor gondolom az autózás számodra luxus
2023. jan. 4. 10:46
 18/21 anonim ***** válasza:
80%

Már lassan ezt is megkell kérdezni minden nap.

Mindenki akkor teszi le amikor akarja vagy nem tudja tankolni.

2023. jan. 4. 12:01
 19/21 Koplárovics Béci ***** válasza:
19%
Ez nyilván a fizetésemtől is függ. Pl ha 8 milliót keresek, akkor az sem érdekel, ha 5000Ft egy liter benzin. Ha 200-at keresnék, akkor nyilván a 600Ft is már necces lenne. Nos, én a kettő közt vagyok valahol.
2023. jan. 4. 20:33
 20/21 anonim ***** válasza:
43%
valahol 1500 környékén már kezdenék gondolkozni, hogy tudnám még kevesebbet használni a kocsit. de valószínűleg leszarnám, és 3000-ért is megtankolnám. amennyit használjuk, belefér
2023. jan. 5. 00:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!